Elif Gözde Utku Türk
Elif Gözde Utku Türk
Elif Gözde Utku Türk

DD kremler yaşlanma etkileriyle savaşıyor!

Yeni nesil DD kremin, BB ve CC kremlerden farkı…

Haberin Devamı

DD Krem ‘Daily Defence’ kelimesinin kısaltmasıdır, ‘Günlük Savunma’ anlamına gelmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi günlük kullanılan ve esas amacı cildin korunmasına ve dış etkenlere karşı cildin savunmasına katkı sağlayan ve koruyucu etkisini pek çok değişik özelliği ile destekleyen kremlerdir. Yani yine BB ve CC kremlerde olduğu gibi birden çok etki tek bir kremde toplanmıştır.

[forum_post_id=1866]

DD kremler yaşlanma karşıtı!

DD Kremlerde esas amaç cildin bakımının yapılarak cilt bariyerinin güçlendirilmesi ve böylece özellikle yaşlanma etkilerinin geciktirilmesidir. Bu amaçları ile BB kremlerden ve CC kremlerden daha öne çıkmaktadırlar. BB kremler daha çok genç ciltler için uygun iken BB kremlerin daha yenilikçi versiyonları olan CC kremler genç ve orta yaş için daha uygun formülasyona sahip olmaktadırlar. DD kremlerin ise kullanıcı profili genellikle orta ve ileri yaşlar olmaktadır. Çünkü DD kremler, BB ve CC kremlerden daha etkili aktif bileşenler ile formüle edilmektedirler. Ayrıca DD kremlerin, BB ve CC kremlerden daha fazla nemlendirici etki göstermesi beklenmektedir. Bu sayede neme daha fazla ihtiyacı olan kuru ciltler için ve nemini daha çabuk kaybeden olgun ciltler için de yine BB ve CC kremlerden daha uygun olmaktadır.

Haberin Devamı

DD Kremler de yine renklendirme etkisi ile cilt tonunun dengelenmesi sağlanmaktadır. Formülasyonlarında SPF (GKF) içerirler. Bu sayede güneşe karşı da cildin korunmasına yardımcı olurlar. İçeriğindeki aktif bileşenler ile cilt yaşlanmasının geciktirilmesini desteklerler.

DD kremi makyaj bazı olarak kullanabileceğiniz gibi hafif günlük makyajlarda renklendirici olarak da kullanabilirsiniz.