Amorium'da arkeolojik kazılar başladı

Güncelleme Tarihi:

Amoriumda arkeolojik kazılar başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 13:09

Amorium'da arkeolojik kazılar başladı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'daki Amorium Antik Kenti'nde 2018 yılı arkeolojik kazıları başladı.

Emirdağ ilçesine bağlı Hisarköy sınırları içinde 90 dekarlık alanda yer alan Amorium Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılar, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp başkanlığında başladı. Prof. Dr. Gökalp, sırasıyla Hitit, Frig, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz yerleşim olan antik kentteki kazıların, 21 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirtti.

10 YILLIK BİR KAZI PLANI

Amorium Antik Kenti'ndeki kazılara 25 kişilik bir ekiple başladıklarını belirten Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp, "10 yıllık bir kazı planımız var. Bu planın dışına çıkmıyoruz. Bu yıl da üç alanda kazı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yukarı şehirde iç surda, yukarı şehir dini yapıda ve aşağı şehirde planlı kazılara devam edeceğiz. Restorasyon ve konservasyon çalışmalarına ağırlık verdik bu yıl. Kazıların sonunda iç suru oldukça açığa çıkarmayı hedefliyoruz. En azından iç surun sınırlarını kesin olarak belirlemiş olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!