Amerikan futboluna yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Amerikan futboluna yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 19:34

Türkiye Amerikan Futbolu 2. Ligi'nde mücadele eden MESKİ Mustangs ile Koç Stallions Amerikan takımları arasındaki mücadele, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Toroslar ilçesi Çağdaşkent Mahallesi'ndeki 3 Ocak Spor Kompleksi'nde yapılan mücadelede Mersinliler, Amerikan futbolunda resmi bir müsabakayı izleme şansı buldu. Tribünleri dolduran sporseverler takımlarını desteklerken, kimi vatandaşlar tel örgülerin arkasından sahada mücadele eden sporcuları ilgiyle izledi.

Bu arada karşılaşmanın hemen başında Mersin temsilcisi MESKİ Mustang'tan Armağan Ata'nın sol kolu kırıldı.

İlerleyen dakikalarda ise aynı takımdan İlker Kaan Özbozkurt'un sol ayak bileği kırıldı. Ata, sahada görevli ambulansla hastaneye kaldırılırken, Özbozkurt ise diğer ambulans gittiği için bir süre 112 Acil Servis ekiplerinin gelmesini bekledi. Her iki oyuncunun da hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Bu arada Koç Stallions Amerikan, ilk yarısını 6-0 önde tamamladığı karşılaşmayı 24-16 kazandı.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, son yıllarda üniversiteler arasında oldukça popüler bir spor haline gelen Amerikan futbolunun hızla yayıldığını söyledi.

Her iki takım arasındaki mücadeleye saha destek vererek katkı sağladıklarını ifade eden Tuna, seyir zevki olan mücadeleyi vatandaşların ilgiyle izlediğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!