Ameliyatla gözlüksüz yaşam mümkün

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatla gözlüksüz yaşam mümkün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 11:11

Ameliyatla gözlüksüz yaşam mümkün

Haberin Devamı

İZMİR'deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nin Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında, lazer operasyonlarının sadece miyop hastalara yapıldığı gibi yanlış bir algının bulunduğunu belirterek, miyopi ile birlikte, hipermetrop ve astigmatta da başarıyla uygulandığını söyledi.
Lasik operasyonu hakkında bilgi veren Asena, 18 - 65 yaş aralığında, kırma kusuru denilen görme bozukluklarını yaşayan kişilere uygulanan lasik operasyonunda, öncelikle kornea topografisi gibi birtakım özel tetkikler ile değerlendirme yapıldığını, eğer kişinin göz yapısı ve numarası uygunsa, lasik işlemini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bunun için gözün en önünde yer alan saydam kornea tabakasının şekil ve kalınlık bakımından, “excimer laser" için uygun olması gerektiğini vurguladı.
Halk arasında "göz çizdirme" olarak bilinen ve göz bozukluklarının bıçakla giderildiği operasyonların, bugün modern ve teknolojik lazer cihazlarıyla çok kısa sürede ve daha konforlu bir şekilde yapılabildiğini dile getiren Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena şu bilgileri verdi:
"Halk arasında bıçaksız lasik olarak ifade edilen intralase (femtosaniye) lasik yöntemiyle, miyopi, hipermetrop ve astigmat gibi göz bozuklukları düzeltilebiliyor; lasik olan kişiler, 10 - 15 dakikalarını ameliyat odasında geçirip, 40 - 50 saniyede gerçekleştirilen lazer uygulamasıyla gözlüklerinden kurtuluyor."
Yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok hastayı ameliyat sonrasında, gözlüksüz uğurladıklarını anlatan Asena, "Hastalarımız, izin zamanı olduğu ve rahatça dinlenebildikleri için çoğunlukla yaz aylarını tercih ediyorlar. Bununla birlikte ameliyat için herhangi bir mevsim veya zaman sınırlaması yok" dedi.
Lasik operasyonunun ardından kişilerin ertesi gün normal yaşamlarına dönebildiğini söyleyen Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, sadece ilk haftalarda darbeye maruz kalınabilecek agresif sporlardan uzak durulması gerektiğini dile getirdi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!