'Amelebirliği Danışma Kurulu' toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Amelebirliği Danışma Kurulu toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 16:59

'Amelebirliği Danışma Kurulu' toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı'nın 'Danışma Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.
Maden işçilerine ilave sosyal haklar sağlamak amacıyla 1923'te kurulan Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanlığı'nın 2016 yılı Danışma Kurulu toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı'nı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Dinç'in yaptığı toplantıda konuşan Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, sandık olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) kendilerini ayrı düşünemediklerini belirterek, "İşçi alım sıkıntısı bizlere direk yansımakta, birikim olarak direkt etkilemektedir. Üye sayımızın 20 binin üstünde olduğu dönemlerde güvenli ve kısa sürede kendini amorti eden yatırımlar yapılmalıydı. Bu aşamada güçlü kaynak artışını sağlayacak yatırımları beklemeye almak zorunluluğumuzun olduğu da bir gerçektir" dedi.
Amelebirliği eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, özellikle Zonguldak’ta hem TTK adına hem Amelebirliği adına hem de diğer yatırımlar adına günü kurtarma adına politikalar yapıldığını söyledi. Kalaycıoğlu, şöyle dedi:
"Aslında günü kurtarma adına yaptığımızı zannettiğiniz bir taş, 10 yıl sonra o kurumun o bölgenin batmasına sebep oluyor. Kimse bunun farkında değil. TTK’da norm kadro 14 binin altına düştüğü zaman kimsenin sesi çıkmadı. 13 bine düştüğü zaman kimsenin sesi çıkmadı. Çıktı da onlar ses filan değil. Onlar sadece gösteriş. Şimdi gelmiş 8 bin lere. Danışma Kurulunu yapıyoruz. Amelebirliği’nin Zonguldak için ne kadar önemli olduğu belli. Burada her gün beraber olduğumuz arkadaşlar var. Bu salonun böyle olmaması lazım. 2 kişi bir araya geliyoruz, 'Zonguldak’ı kurtaralım.' Nerede konuşuyoruz? Sahilde çay içerken, öbür tarafta meyhanede rakı içerken. Böyle bir il kurtarılmaz. Herkes, bakanlık da dahil Amelebirliği’nin parasına göz dikmiş. Zonguldak’ta birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Zonguldak’ta ayrışmaya değil projelerimizi beraber yürütmeye ihtiyacımız var."
Konuşmaların ardından 2017 yılı faliyet raporu ile 2015 yılının çalışma programı okunarak kabul edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!