Amasya Üniversitesi öğrencilerinden 2’inci sokak lezzetleri şöleni

Güncelleme Tarihi:

Amasya Üniversitesi öğrencilerinden 2’inci sokak lezzetleri şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 15:51

Amasya Üniversitesi öğrencilerinden 2’inci sokak lezzetleri şöleni

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu tarafından 2’inci Sokak Lezzetleri Şöleni düzenlendi.

Amasya Merkez Şehzadeler Gezi Yolu’nda gerçekleştirilen şölende, ciğer, tantuni, pamuk helva, çiğköfte, lokma, Osmanlı şerbeti, midye dolma gibi sokak lezzetlerinin yer aldığı stantlar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Lezzet şölenine Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile eşi Prof. Dr. Keziban Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Ünsalan, kamu kurum müdürleri, ünlü Gurmeler Haldun Tüzel, Özlem Mekik, Serkan Karagöz ve Samsun Karadeniz Aşçılar Derneği yöneticileri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen şefler, aşçılar ve vatandaşlar katıldı. Sokak Lezzetleri Şöleninin açılışını Vali Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay konuk şef ve gurmelerle birlikte yaptı.
Amasya Valisi Osman Varol, “Yaşadığımız coğrafyanın mutfak ve yemek kültürü üzerinde çok önemli bir rolü bulunmakta. Bizler de Akdeniz Havzası’nın bir ülkesi olarak geniş tarımsal ürün çeşitliliğine sahip bir ülkeyiz. Bunu da çok becerikli bir şekilde mutfak ürünlerine dönüştürebilen bir ülkeyiz. Bunu bugüne kadar dünyaya tanıtmakta bazı problemler yaşadık. Bugün yüksekokulumuzun yaptığı bu etkinlikle bunu da ön plana çıkarıyoruz. Sokak lezzetleri yemek kültürümüzün çok önemli bir parçası. Bugün buna vurgu yapan başta yüksekokul müdürümüz olmak üzere, rektörümüze, hocalarımıza, şeflerimize ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Varol, yemek yarışmalarında madalya ve çeşitli ödüller alarak Amasya’ya büyük gurur yaşatan Aşçılık Programı öğrencilerini tebrik etti. Stantları dolaşarak yiyeceklerin yapımı ve malzemeleri hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!