Aman yeni bir girişimde bulunmayın

Yengeç Burcunda dolaşan Ay, bilinçaltını harekete geçiriyor. Ancak Eski Ay’ın son günü olduğu için duyguların çok yoğun ve kuvvetli olacağını söyleyemem.

Üstelik Ay’ın yöneticisi olduğu Yengeç burcunda bulunmasına rağmen! Bu nedenle yeni bir girişimde bulunmak için bugün hiç uygun değil. Yeni başlayan işlerin verimli bir şekilde gelişmesi çok zor. Eskiler böyle bir günde ne ekim yapıyor, ne de hasat biçiyorlar. Yapılan araştırmalarda ise Eski Ay döneminde alınan ürünlerin Yeni Ay döneminden çok daha az olduğu ortaya çıkıyor.

Yeni keşfedilen gezegen

Güneş Sistemi’nde bilinen dokuz gezegenin dışında yeni bir gezegen keşfedildiğini açıklayan ABD’li astronomlar onuncu gezegen olduğunu iddia ediyorlar. Fakat açıklamak için henüz erken olduğunu da sözlerine ilave ediyorlar. Çünkü bilgisayarlarının şifresini kırıp bilgiler çalınmış. Bunun sonucunda da açıklamak için acele etmişler. Üstelik İspanyol araştırmacılar Kuiper Kuşağında parlak bir cisim gördüklerini söyleyince keşiflerini duyurmak için aceleci davranmışlar.

Şimdi yeni keşfedilen bu gökcismi onuncu gezegen mi, değil mi, bunu tespit etmek astronomların işi. Fakat astrolojik açıdan değerlendirecek olursak, her yeni keşif insanlığın şuur düzeyinde yeni bir açılım meydana getirir. Dolayısıyla insanın algılama ve değerlendirmelerini etkiler ve değiştirir. Ancak bu değişikliğin hangi yönde ve nasıl olacağını belirlemek için araştırmak gerekiyor.

Araştırmalar ise, çağımızın içinde bulunduğu koşulları incelemekle mümkün. Yani medeniyetimizin gelişimini hangi yönde gerçekleştirdiğini tam olarak belirledikten sonra keşfedilmiş gezegenin sembolize edeceği unsurları anlayabiliriz.

Bu durumu açıklamak için bir örnek vermek gerekirse, Satürn’den sonraki gezegenler yani Uranüs, Neptün ve Pluton yakın geçmişte keşfedilen gezegenler ve bunların sembolize ettiği özellikler, keşfedildikleri dönemlerde insanlığın gelişim sürecini tarif ediyor.

Mesela Uranüs’ün keşfedildiği dönemde elektriğin de keşfedilmesi, güneşe bağımlı yaşayan insanın gece de tıpkı gündüz olduğu gibi çalışmalarını sürdürebilecek özgürlüğü elde etmesini sağladı. Tabii buna bağlı olarak anlayışı, algılaması ve değerlendirmeleri değişti. Uranüs, ani değişimleri ve özgürlüğü sembolize eden bir gök cismi olarak astrolojideki yerini aldı.

Tıpkı Uranüs örneğinde olduğu gibi onuncu gezegen olarak ilan edilen ‘2003-UB313’ adlı gök cisminin astrolojik açıdan neyi sembolize edeceğini anlamak için zamana ihtiyaç var.

Ancak şu kadarını söyleyebilirim; dünyamızın içinde bulunduğu değişim sürecinin hızlanmış olması, ihtiyaçların ve beklentilerin değişmeye başladığı böyle bir dönemde keşfedilen gezegenin de büyük değişimleri sembolize edeceğini söyleyebilirim.

Ancak bu değişimin yönünü belirlemek için insanlığın ihtiyaçlarını belirlemek ve bu ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl davrandığını anlamak gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları