Aman dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Aman dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizlispor yeni binyıla ve bayrama hüsranla girdi. Sezon başından bu yana oynadığı pozitif futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla alkışlanan yeşil-siyahlılar, sezonun en kötü futbolunu Bursaspor karşısında oynadı.

Beş yabancısından yoksun olarak sahaya çıkan Horoz, ilk 9 dakikada kalesinde gördüğü iki golle şok oldu. Erken goller yeşil-siyahlı ekibin oyun planını alt üst ederken, ardından bilinçsiz ve şuursuz bir baskı başladı. Ancak sağlı sollu ataklar Bursaspor defansı ve kaleci Şenol 'da erdi. İkinci yarı başlar başlamaz farkı üçe çıkaran konuk ekip, oyunu rölantiye aldı ve Denizlispor'u kendi sahasında kabullendi. Yeşil-siyahlıların atakları bu yarıda da organizasyondan uzak olunca, Timsahlar Atatürk Stadı'ndan üç puanla ayrlıp hayat buldu.

Demek ki Denizlispor'da El Saka ve Yousef'in takım oyununa katkısı çok büyük. Bursaspor maçı da bu gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koydu. Defanstaki uyumsuzluk ve kademe hataları, orta sahada ne yaptığını bilmeyen bir beşli, golden çok uzak bir forvet. İşte Horoz'un dünkü görüntüsü buydu.

Ersun Yanal'ın rakip kim olursa olsun pozitif futbol oynatma düşüncesi Bursa karşısında iflas etti. Şu bir gerçek ki, sadece pozitif futbola puan vermiyorlar. Hücum futbolu oynarken, defans güvenliğini de unutmamak gerekiyor. Bursa maçı Denizli'de son haftalarda başlayan düşüşü hızlandırabilir. Bu durumda teknik heyet ve yönetimin oturup iyi bir değerlendirme yapması lazım.

Denizli'de ayakta kalan tek isim Bülent Akın ve oyundan alınıncaya kadar Engin'di. Yanal anlaşılmaz bir şekilde sahada dolaşan Hasan'ın yerine Engin'i çıkarmayı tercih etti. Bu iki isim dışında hiç bir futbolcuyu tanıyamadık. Kısacası dün, rakibi temposuyla ezen, 90 dakika pres yapan Denizlispor’un yerine güvensiz, ürkek bir ekip izledik. Umarız bu yenilgi ders olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!