Alzheimer'e karşı Tai-chi önerdi

Güncelleme Tarihi:

Alzheimere karşı Tai-chi önerdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 10:10

Alzheimer'e karşı Tai-chi önerdi

Haberin Devamı

CUMHURİYET Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi üyeleri, sağlık buluşmaları kapsamında bu kez Çin tıbbı ile tanıştı. Almanya'da 26 yıl tamamlayıcı ve alternatif tıp konusunda çalışmalar yaptıktan sonra Türkiye'ye dönerek İzmir'de bu alanda tedavi merkezi kuran Opr. Dr. Hatice Karahan, Cumhuriyet kadınlarına Uzakdoğu sporu hakkında bilgi verdi, ardından tai-chi sporu yaptırdı.

Cumhuriyet Kadınlarına Derneği Güzelbahçe Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda, alternatif ve tamamlayıcı tıp konusunda sunum yapan Dr. Hatice Karahan, Tai-chi'nin yavaş ve kontrollü hareketlerden oluşan Çin kökenli bir zihin beden egzersizi olduğunu belirterek, "Dengeyi ve enerji akışını güçlendirmektedir. Kasları yürüme, koşma ve diğer sporlardan daha fazla çalıştıran tai-chi sporunun kemik erimesi ve Alzheimer'i önlediği görülmüştür. Son yıllarda, kardiyak ve geriatrik alanlarındaki kullanımı ile ilgili çalışmalar artmıştır" dedi. Dünyada geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına olan talebin her geçen gün arttığına da işaret eden Dr. Karahan, bu uygulamaların sertifikasız ehil olmayan kişilere yaptırılmaması yönünde uyarıda da bulundu. Alternatif ve tamamlayıcı tıp olarak akupunktur, apiterapi, fitoterapi, hipnoz, hirudoterapi,(sülük) homeopati, kayropraktik, kupa ve hacamat uygulamasının yanı sıra, mezoterapi, proloterapi, osteopati, ozon uygulaması, refleksoloji ve müzikterapi olmak üzere 15 farklı yöntem uygulanabildiğini dile getiren Dr. Karahan,

"Geleneksel ve tamamlayıcı tıp sistemleri büyük bir şifa kaynağıdır. Daha ucuzdur. Çok daha etkilidir, ancak öncelikle modern tıp düzeyinde yapılması gereken tahliller, incelemeler acil bir durum varsa ameliyat, antibiyotik tedavisi veya operasyonlar mutlaka yapılmalıdır. Yoksa ciddi hastalıkları,  sadece doğal veya tamamlayıcı tıp yöntemleriyle tedavi etmeye kalkmak teşhisi geciktirebilir."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!