Altıntaş: "Galatasaray kumar oynuyor"

Güncelleme Tarihi:

Altıntaş: Galatasaray kumar oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 01:44

Sarı kırmızılı ekibin efsane ismi Yusuf Altıntaş, Hürriyet’e özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Altıntaş, “Drogba yaşı ilerlese de bir gol makinesi. Ama Galatasaray kumar oynuyor. İnşallah başarıyı yakalarlar. Yine de iki yabancıya verilen para altyapıya yatırılsa, yeni Arda Turan’lar yetişir” dedi.

ADINI Galatasaray tarihine yazdıran yıldızlardan biri; Yusuf Altıntaş... 1984-1994 seneleri arasında sarı kırmızılı formayı terleten Altıntaş, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Cimbom’un geçmişinden ve şu anki gündeminden bahsetti. 51 yaşındaki Kocaelili Yusuf Altıntaş, en çarpıcı yorumlarını ise, Galatasaray’ın yeni transferleri Wesley Sneijder ve Didier Drogba hakkında yaptı...
- Drogba, yaşı ilerlemiş olmasına rağmen tam bir golcü. Sneijder de, yüksek maliyetli osla da, kendini ispat etmiş bir isim. Galatasaray bir yerde kumar oynuyor. Ve kazanmak istiyor. İnşallah da kazanır. Yine de şunu söylemekte fayda var. Bu iki ismin maliyeti çok yüksek.
- Harcanan paraların, altyapıya yatırılması, öze dönülmesi daha doğru olabilirdi. Wesley Sneijder’den 3-4 sene ancak yararlanacaksın. Ama yeni Arda Turan’lar yetiştirirsen, ileride onlardan da para kazanacaksın.

Haberin Devamı

‘EŞOFMANLARDAN HAMAM BÖCEĞİ DÜŞERDİ’

- GEÇMİŞTE zor dönemler geçirdik. Florya’ya Ali Uras ile birlikte çam diktim ben. Ama o zaman Florya’da lağım akıyordu. Hamam böcekleri eşofmanlardan düşüyordu. Şimdi soyunma odasında, televizyonlar, müzik setleri... Her şey var. Tek şey yapacak oyuncu. Çıkıp oynayacak.
- Galatasaray’da yıllarca futbol oynadım. Fatih Ağabey ile konuşmuştuk. ‘Ben neden dışarıdayım ben de çalışayım’ dedim. ‘Gel scout olarak başla’ dedi. Benim oğlana da teklif vardı. 3 ay geçti. Oğlan gitti geldi, transfer olacaktı olamadı. Bursa’ya dönünce beni de işten çıkarttılar. Anlayamadım.

‘FATİH AĞABEY’İN HER ŞEYDEN HABERİ YOK’

-GALATASARAY altyapısında şu an elle tutulur oyuncu yok. Çıkarsa 1-2 tane çıkar. Sen Galatasaray’sın. Altyapıdan 10 oyuncu çıkartmalısın. Hatır işi, gönül işi ile seçme olmamalı. Fatih Ağabey’in sadece bu konuda, her şeyden haberi yok bence. A takım ile ilgileniyor. Altyapıya da uğrayıp bilgi alıyor ama yeterince ilgilenemiyor. Şöyle bir örnek vereyim mesela; ben bir futbolcu getirdim oraya, 19 hoca beğendi, biri beğenmedi. Ve o oyuncu alınmadı.
- Saffet Hoca getirdiğim oyuncuyu beğenmedi. Sen oyuncuyu bulup hazırlayacaksın, altyapı budur. Bursaspor bu işi güzel yapıyor. Bir futbolcu tam 10 kere izleniyor. A takıma ne yapılıyorsa, altyapıya da o yapılıyor. Galatasaray’da öyle değil. Bir kere oyuncular hiç sosyal değil.

Haberin Devamı

Terim’in evine sadece ben girdim

“Aktif futbol oynadığım dönemde Fatih Terim’in evine giren tek futbolcuydum. Beni yemeğe davet etmişti.”

Fatih Terim, her yerde çok rahat biçimde çalışır. Ve kendisi ne diyorsa, daima o olur. Olmazsa da kızar. Söz verdiği zaman da tutar. Merttir. Söylediği sözle ben Galatasaray’da kaldım.
‘Söyledikleri bende kalsın’
- FAKAT Fatih Terim benim takımda kalmam için söyledikleri, bende kalsın. Ben Fatih Ağabeyim gerçekten çok eviyorum. Benim ve Galatasaray için çok önemli bir isim. Türk futbolundaki en önemli karakterlerden birisi o...

Haber bile vermeden kulüpten kovdular

‘Galatasaray altyapısında scout olarak çalıştım. Geçmişte 10 senemi buraya adamış biri olarak haber dahi edilmeden kovulmayı içime sindiremiyorum.’

Haberin Devamı

FATİH Ağabey, bütün zamanını A takım ile harcıyor. Elbette zaman zaman altyapıya uğruyor, sohbet ediyor, bilgi alıyor. Ama altyapıda kendisinden saklanan şeyler var. Müfit Ağabey’e çok güvendiği için böyle yapıyor. Hazmedemiyorum ben. Ben 10 sene bu camiaya hizmet ettim. Verdikleri 1500 lira maaş ve işten çıkarıyorlar. Üzüldüm. Çıkardıklarını da haber vermediler. G.Saray bu işi yapamıyor.

‘ASIL SORUN STOPER DEĞİL, SOL BEKTE’

* G.SARAY stoper arıyor. Semih ve Dany yeterli mi?
- SEMİH, kesici olarak çok iyi ama, benim gibi oynuyor. Alıyor topu, yana ve geriye pas atıyor. Sen stopersin. Topu oyuna sokacaksın, çalım atacaksın, şut çekeceksin. Yana ve geriye pas vermekle stoper olunmaz. G.Saray istediği stoperi bulamamıştır şimdiye dek. Dany’yi de pek izleyemedim. Ama bence mevcut takımda en büyük sorun sol bek...

Haberin Devamı

Gençleri ‘memur zihniyeti’ bitiriyor

ALTYAPILARDA antrenör, işi seviyorsa oyuncu yetişir. Ant-renörler, sabah 8’de gidip, akşam 8’de çıkıyorlar işten. Mesela ben oyuncu bulurdum. Kasetlerden maçları izlerdim. Başka bir antrenör yorum yapıp, ‘Hava toplarında zayıf’ derdi. E bundan şikayet etmeyeceksin. Onu da sen geliştireceksin. G.Saray’a en az 3-4 oyuncu tavsiye ettim, almadılar.

Yusuf  Altıntaş kimdir?

· Doğum tarihi:
7 Ağustos 1961
· Doğum yeri: Kocaeli
· Mevkii: Defans
· Oynadığı takımlar:
Kocaelispor (1980-1984), Galatasaray (1984-1994), Kocaelispor (1994-1996)
· Çalıştırdığı takımlar:
Kocaelispor (2005-06 / Yrd. Antrenör), Kayseri Erciyes (2007 / Yrd. Antrenör), Bursaspor (2007 / Yrd. Antrenör), Galatasaray (2009 / Yrd. Antrenör)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!