Altınözü’nde Zahter Festivali düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Altınözü’nde Zahter Festivali düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 11:20

Altınözü’nde Zahter Festivali düzenlenecek

Haberin Devamı

 

Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ, (Hatay), (DHA) - HATAY'ın  Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesinin organizasyonu ile  Altınözü Kozkalesi Zahter Festivali düzenlenmesine karar verildi.
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sefer Deviren, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıbbi Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Kaya, Hatay Gönülleri Konseyi Derneği Başkanı Tahir Dönmezer, Eczacı Çetin Aygüler, Kozkalesi Muhtarı Bilal Yalçın ve zahter üreticileri katıldı.
UYGUR: ZAHTER DENİNCE AKLA ALTINÖZÜ GELMELİ
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, "İlçemiz Kozkalesi, Kamberli, Yunushan ve Sofular mahallerimizde toplamda 1200 dekar alanda 300 ton zahter üretimi yapılmaktadır. İlçemizde düzenlemeyi düşündüğümüz Altınözü Kozkalesi Zahter Festivali ile amacımız, ilçemizi daha geniş çevrelere tanıtmak ve ilçemizin ekonomisine katkı sağlamaktır. Festivalin, ilçemizin doğal ve kültür değerlerinin tanıtımının yanı sıra, ekonomik yönden de gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Festival kapsamında ilçemizdeki zahter üreticilerine yönelik, zahter yetiştiriciliği, zahterin ekonomisi, Zahterin pazarlanması hakkında panel düzenlenecektir. Festival kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Parkında Stantların kurulması ve üreticilerin buradan satışlarını yapmasını amaçlamaktayız. Önemli olan Hatay ve çevre illerimizden insanları buraya getirerek ilçemizin gelişmesine katkı sağlamaktır. Zahter denince akla 'Altınözü Kozkalesi Zahteri' gelsin istiyoruz. İlerleyen günlerde festival komitesi oluşturarak festival yol haritasının belirlenmesi için çalışmaları yapacağız"dedi. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıbbi Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Kaya DA, doğal ortamda kendiliğinden yetişen zahteri  Türkiye’ye ve dünyaya anlatmaları gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!