Altınözü’nde 'Bitkiler ve İş Makineleri ile Yepyeni Hayatlar' projesi

Güncelleme Tarihi:

Altınözü’nde Bitkiler ve İş Makineleri ile Yepyeni Hayatlar projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 11:51

Altınözü’nde 'Bitkiler ve İş Makineleri ile Yepyeni Hayatlar' projesi

Haberin Devamı

 

Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ, (Hatay), (DHA) - HATAY’ın Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkılarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koordinatörlüğünde, Altınözü Belediyesi ile hayata geçirilen 'Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar' adlı projesi kapsamında yapımı devam eden Bitki Yetiştiriciliği alanında inceleme yapıldı.
Proje ile ilgili yapılan bilgilendirme yapılmasının ardından bir açıklama yapan Kaymakam Bülent Uygur, "Proje kapsamında 12 gencimize 12 ay sürecek teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Eğitimler esnasında kışlık ve yazlık dış mekân, mevsimlik çiçek fidesi yetiştiriciliği anlatılacak, ardından 5 bin metrekarelik bitki ekim alanında uygulamalı olarak üretim aşamaları gösterilecektir. Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar adlı proje ile Altınözü Belediyesinin vasıflı eleman ihtiyacını giderme, belediyenin dışarıdan temin ettiği süs bitkilerini kendi tesislerinde üretme, SYD Vakfı’ndan yardım alan aile sayısını azaltmayı hedeflemekteyiz"dedi.
SARI: PROJE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise, "Altınözü ilçemizin kalkınması, yaşam standartlarının arttırılması ve istihdam olanaklarının geliştirilmesi için birçok projeyi hayata geçiyoruz. Altınözü ilçemize daha faydalı projeler üretmek ve hayata geçirmek için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!