Altınözü'nde 17 köyün su ihtiyacını karşılayacak proje hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Altınözünde 17 köyün su ihtiyacını karşılayacak proje hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:24

Altınözü'nde 17 köyün su ihtiyacını karşılayacak proje hizmete açıldı

Haberin Devamı

Mehmet EZER/Hatay,(DHA)- HATAY Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), 13 mahalle ve 4 çiftliğin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve yapımı tamamlanan Altınözü Hanyolu Grup İçmesuyu Projesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Maliyeti 5 milyon 933 bin 480 TL değerinde olan projenin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Cumhuriyet Halk Partisi Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire başkanları ve şube müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Hatay Büyükşehir Lütfü Savaş, Hanyolu Grup İçmesuyu Projesi ile yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan 17 köyün su sıkıntısını çözdüklerini söyledi. Savaş, "Kırsal kesim demek kanalizasyon, içme suyu, sulama suyu, arıtma eksikliği, asfalt yol, stabilize yol, parke yol gibi alanların tam olarak yapılmadığı yer demektir. Biz böyle bir şehir devraldık. Konu sadece Altınözü değil, diğer ilçelerimizin de Altınözü'nden farkı yok" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!