Altınkapı, Boğaziçi, oteller... Buyrun iftar sofralarına

Mübarek ramazan ayının bir haftası geçti bile.

Haberin Devamı

Bu sıcaklarda oruç tutmak, bazılarımıza sıkıntı ve külfet yaratıyorsa da ben çok idmanlı olduğumdan, pek fazla şikayetim yok. Eh, yazılarımı evimden püfür püfür bir esinti altında yazıp, gönderiyorum. Namazlarımı saatinde kılıyorum. Coşarsam Alsancak Camii’ne, teraviye gidiyorum. Ara, sıra siesta yapıyorum. Kısacası Ramazan ve oruçla çok güzel geçinip gidiyorum. Dilerim sizler de öylesiniz. Bu arada gelen maillerden, nerelerde iftar yaptığımı soruyorsunuz. Henüz evimde ve kız kardeşlerimin gönderdiği, zeytinyağlı çeşitlerle idare ediyorum. Ama favori ve de gideceğim yerler var tabii. İşte onların bir kısmından, sizlere bir buket sunuyorum bu kez. Herkesin damak tadına ve kesesine uygun. Buyurun;

32 yıllık bir marka ve klasik

Pek çok İzmirlinin kafasından “pahalı” imajı varsa da, bana göre değil. Çünkü malzemenin en iyisini kullanıyorlar. Bazı müesseselerde olduğu gibi helale haram karıştırmıyorlar. Bir de patronlardan biri, çocukluk arkadaşım. Cüneyt Altınkapı. Dünya güzeli karısı Gönül, yakışıklı oğlu Yiğit ve yine dünya güzeli kızı Sezen, ne yiyorlarsa onu satıyorlar. O nedenle 32 yıllık güvenilir bir marka olan Altınkapı, İzmir ve Alsancak şubeleri ile her zaman favorim. Yaz sıcaklarında, oruç tutmak çok zorken, bir de iftara yemek hazırlamak büyük bir eziyet olmaktan çıkıyor, Altınkapı sayesinde. Ramazan ayı ile özdeşleşmiş, kimi âdet ve gelenekler, unutulmaya yüz tutmuşken, Altınkapı Restoran, bu gelenekleri sizler için sürdürüyor. İftar saati, Ramazan davuluyla başlıyor. İftariyelikleriyle ve harika şişko pideleriyle, başlangıç muhteşem. Ramazanın ilk günleri, eski zamanlarda, konu komşu, yaptığı çorbalardan birbirine ikram ederken, “bir de bizim çorbamızdan tadın” derlerdi. Altınkapı, çorba menüsüyle bu âdeti fazlasıyla yerine getiriyor. Ezogelin, mercimek, domates, yayla, dil, beyin; kelle paça ne ararsanız halis kemik suyundan. Çiğ köfteler, içli köfteler, fındık lahmacunlar ara sıcak olarak seçenekleriniz. Salatbar zeytinyağlılarıyla iddialı, daha hafif yemek isteyenlere alternatif. Bu sene bakır mangallarda, tüm çeşitler hem damağınıza, hem de görsel olarak masanıza şölen havasında geliyor. İster tavuk, ister et çeşitleri, isterseniz köfteler ağır ateşte yavaş yavaş yemek isteyenlere sunuluyor. Döner yok mu demeyin. Altınkapı adıyla özdeşleşmiş olmazsa olmazı, döner. Yemek üzerine dondurmalı irmik tatlısını da unutmayalım. Gönül’ ümün yeni dondurma çeşitlerini mutlaka denemelisiniz. Yoğurtlu dondurma ve bisküvili, özellikle...Şeker hastalarının ve diyet yapanların vanilya, çikolatalısı her zaman favori. Karadut, limon ve tüm meyve çeşitleri de öyle. Askerden gelen oğlu Yiğit işletmenin başında... Köfte Cüneyt’imin sırtı yere gelmez. Kendinin kopyası ... Film tekliflerinden rahat bırakırlarsa Yiğit’i Altınkapı’yı dünyaya bence taşır... Altınkapı’da ayrıca fiks Ramazan menüsü de var. İzmir ve Çeşme için. Kişi başı 35 TL. Neler var derseniz; Meşhur balon pide, tereyağı, Erzincan tulumu, hurma, zeytin, reçel ve bal...Ardından çorba. Fındık lahmacun ve salatbar ile ana yemeklerden olan İskender döner, İnegöl ve kaşarlı köfte, piliç şiş ve piliç ızgara seçeneklerinden biri. İçecek. Tatlı olarak da, kazandibi, lor tatlısı, supangle, dondurma ve ramazanın meşhur güllacı...
Telefon: 0232 723 39 40 ve 0232 422 56 87

Haberin Devamı

Hilton’la Ramazan’ın büyüsü

Haberin Devamı

Benzersiz bir göz ve damak şöleni ile, Ramazan ayının hak ettiği büyülü atmosfer Hilton İzmir’de... 25 Temmuz’a kadar rezervasyon yapan gruplar bu arada %20 indirimden yararlandılar. Muhteşem İzmir manzarası eşliğinde, açık ve kapalı alanda, Level 9 Terrace ve Level 9 Restaurant’da iftar.
Türk ve Osmanlı Mutfağı’nın birbirinden leziz çeşitleri, 6 set mönü şeklinde sunuluyor. 52-61 TL arası. Tabii bir de KDV var. Set menülerde serpme iftariyelikler, zeytinyağı tabağı, çorba, İzmir köfteden, dana konfite, bademli pilavlı rulo tavuktan, beğendili kebap... Kısacası ana yemekte bol seçenek var.
Bazı öğlenleri, Hilton’da yemek yediğimden, mutfağını iyi bilirim. Çok başarılı. Özellikle de tatlılar. Fırında irmik helvasından, cevizli kabak tatlısına, bademli keşkülden, Türk tatlılarına... Zaten Operasyon Müdürü sevgili Sevil neredeyse 24 saat otelde.
Telefon: 0.232 497 60 60

Haberin Devamı

Swissôtel’de geleneksel lezzetler

Swissotel Büyük Efes’de de, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayı boyunca, geleneksel lezzetler sunuluyor. Buranın da mutfağını iyi bilirim. Yiyecek-İçecek Müdürü Tuncay Beyaz’ı iyi tanırım. Çok titizlenir.
Ramazan ayı süresince , Café Swiss’te zengin bir iftar sofrası sizi bekliyor. Taze meyve suları, meşrubatlar ve geleneksel Türk içeceklerinin de dahil olduğu özel bir açık büfe var. Canlı fasıl eşliğinde. Kişi başı 68 TL. Ayrıca iftar sonrası Café Swiss’teki Şark Köşesi’nde nargile keyfi meraklılarını bekliyor.
Geleneksel bir iftar yemeğinin yanısıra, oda servisi tarafından sunulan özel sahur menüsü, Swiss Gourmet’deki lezzetli pideler ve geleneksel Türk tatlıları, Lobby Lounge’ta servis edilen sahlep, boza ve leblebi misafirler ile buluşuyor. Daha fazla bilgi ve rezervasyon için: 0.232 414 52 12

Haberin Devamı

Kaya İzmir Thermal ve...

Kaya İzmir Thermal & Convention bünyesinde bulunan, Smyrna Restaurant, ramazan için farklı iftar menüsü seçenekleri hazırlamış. Buranın basın işlerini yürüten çok sevdiğim Burcu ile bir gün buluşacağız inşallah. Ramazan’a özgü, geleneksel tatlardan oluşan, zengin açık büfesinde, iftariyeliklerden çorbalara, ara sıcaklardan ana yemeklere kadar Türk – Osmanlı Mutfağı’nın seçkin lezzetleri yer alıyor. Ege usulü tarhana çorbası, tereyağlı mercimek çorbası, peynirli suböreği, kıymalı gül böreği, piliç islim kebap, piliç şehzade, saray usulü kuzu sarma, kekikli kuzu tandır, sakızlı muhallebi, fıstıklı güllaç, Türk tatlı tabağı ve daha birçok lezzet ile iftarlar bir lezzet şölenine dönüşüyor.
Mutfak Şefi Nejdet Polat ve ekibi iyi çalışmış yani. Açık büfe kişi başı 45 TL’den başlayan fiyatlarla...0-6 yaş arası ücretsiz. 6-12 yaş arası % 50 indirimli... 10 kişi ve üzere gruplar için %10 indirim uygulanıyor. Rezervasyon için: 0.232 238 51 51 (Dahili 4516).

Haberin Devamı

Ege Palas da ise 38 ila 57 TL. arası değişen 5 menü hazırlanmış. İftariyelikler serpme, çorba çeşitleri, ana yemekler, tatlılar... Yok yok. Roof katında ise açık büfe. Kişi başı 45 TL. Telefon: 0.232 463 90 90.

İftarın keyifle yapılacağı bir başka yer de Boğaziçi Restoranları. Özellikle de Üçkuyular’daki körfez manzarası olağan üstü. Buranın da genç ve yakışıklı patronu Cem, işi çok iyi biliyor. On çeşit iftar tabağı, günün çorbası ve böreğinin ardından salata ve seçmeli ana yemek geliyor. Dileyen Adana, Urfa, kaburga, beyti, piliç şiş, dileyen de tas kebabı ya da kanat alabilir. Limitsiz içecek ve açık büfe tatlı, meyve çeşitleri... Telefon: 0.232 278 88 88 ve 330 00 13.

Yine harika balıklar yediğim Erol’un Yeri-Zahmetsiz Balık Pişirici. Alsancak Cami karşısı. 10 ve 18 TL arasında değişen dört menü yapmış Erol. Çorbasından, sardalye şişinden, levrek, mezgit ya da çipurasından, tatlısına ve limitsiz çayına kadar. Bence gitmeyeni döverler.:) Telefon: 0.232 464 69 10. Ayrıca Erol’un Yeri’nden evlere sıcacık servis de var...

Yazarın Tüm Yazıları