Altındağlı kadınlar kültür gezilerine 'Tiryaki'

Güncelleme Tarihi:

Altındağlı kadınlar kültür gezilerine Tiryaki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 16:19

Altındağlı kadınlar kültür gezilerine 'Tiryaki'

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KÜLTÜR gezileriyle kadınların hayata daha geniş bir penceren bakmasını sağlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hemşehrilerine yine kucak açtı. Altındağlı kadınlar, İstanbul ve Edirne gezisi sonrası Başkan Tiryakiyi ziyaret etti. Gezilerden memnun kaldıklarını ifade eden Altındağlı kadınlar, "Artık evde oturan değil gezen, gören ve öğrenen kadınlarız" dediler.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nde gerçekleşen programa Altınpark, Aydınlıkevler, Çamlık, Güneşevler, Hacılar, Karacaören, Karakum, Örnek, Plevne, Sakarya, Seyfi Demirsoy, Yıldıztepe ve Zübeyde Hanım Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nden yaklaşık 400 kişi katıldı. Altındağlı kadınlar, program öncesinde Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinin anlatıldığı, Hamamönü'nün ve Altınköy Açık Hava Müzesi'nin tanıtıldığı slayt gösterisini izledi.

ALTINDAĞ YEŞİLLENİYOR

Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada, Altındağ'ın eski ve yeni hali arasındaki farkları ortaya koydu. Göreve gelmeden önce Altındağ'ın gecekondularla kapılı olduğunu hatırlatan Başkan Tiryaki, bölgede gerçekleşen dönüşüme dikkat çekti. Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak yeşil alanlara büyük önem verdiklerinin altını çizerek, aynı duyarlılığın vatandaşlar tarafından da gösterilmesini istedi. Yeşil alanlarla birlikte ilçenin daha rahat nefes alacağını dile getiren Başkan Tiryaki, "Park istemeyen bir toplum olabilir mi? Evlerin önünde bir tek ağaç göremiyorum. Altındağ Belediyesi büyük parklar yapıyor. Mesela Doğantepe'ye 200 dönüm park yapacağız. İnşaatı başladı. Altındağ'a parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceğiz. Bunu gereksiz gören zihniyetleri anlamak mümkün değil… Bu anlayıştan vazgeçmeliyiz" dedi.

TEMİZLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Başkan Tiryaki, katılımcılara ilçe temizliğine de hep birlikte katkıda bulunulması gerektiğini vurguladı, bu doğrultuda yapılması gerekenleri anlattı. Tiryaki, sadece çöp kamyonunun çöpleri almasıyla temizlik sorununun çözülemeyeceğini belirtti ve vatandaşlardan sorumluluk almalarını istedi. Çöpleri dışarı çıkarma saatine de mutlaka uyulmasını isteyen Başkan Tiryaki, "Atıkların ayrıştırılması ülke açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!