Altındağ'da geri dönüşüme tam destek

Güncelleme Tarihi:

Altındağda geri dönüşüme tam destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 14:42

Altındağ'da geri dönüşüme tam destek

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi, 7'den 70'e tüm vatandaşları çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeye çalışırken, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında eğitim düzenledi. Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen eğitime Karapürçek Piri Reis ve Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezlerinden 25 öğrenci katıldı.
HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR
Geri dönüşüm tesisini gezen öğrencilere önce reflektör yelekleri giydirilerek güvenlik önemleri alındı. Daha sonra geri dönüşümün nasıl yapıldığı tek tek gösterilerek anlatıldı. Evlerinde de geri dönüştürülebilir atıklara dikkat ederek çevreyi koruyabilecekleri anlatılan gençler, aldıkları eğitimden sonra kâğıt, plastik, pil, cam gibi materyalleri ayırarak geri dönüşüm kutularına atacaklarını hep bir ağızdan dile getirdi.
'EN İYİ TEMİZLİK HİÇ KİRLETMEMEKTİR'
Geri dönüşüm tesisini gezip bilgi sahibi olan 25 öğrenci daha sonra Hamamönü 'ne geçti. Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri'nin iş birliğiyle kurdukları stantta, öğrenciler vatandaşlara çevre temizliğinim önemini anlattı. Tek tek Hamamönü esnafını da ziyaret eden gençler içerisinde atıkları kategorize eden magnet, kokulu çöp poşeti ve çevre temizliğinin öneminin anlatıldığı broşürleri içeren poşetler dağıttı.
ÇEVRE DOSTU GENÇLER
Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi üyesi Naim Yurtlu, Altındağ Belediyesi tarafından verilen eğitimlerle çevre ve doğa sevgisinin aşılandığını ifade etti. Bundan sonra evdeki kâğıt, pil ve cam gibi geri dönüştürülebilecek ürünleri ayırıp Altındağ Belediyesi'nin yerleştirmiş olduğu geri dönüşüm kutularına götürüp atacağını da belirtti.
Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi üyesi Songül Öztekin yaptığı açıklamada, "Bugün geri dönüşüm tesisini gezdim. Camların, kâğıtların ve diğer atıkların tek tek ayrılıp geri dönüşüme kazandırıldığını öğrendim. Ağaçların kesilmemesi ve çevrenin kirlenmemesi için geri dönüşüme önem vermeliyiz. Bugün öğrendiklerimi arkadaşlarıma da anlatacağım" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!