Altındağ ve Mamak’ta 5 günlük su kesintisi

Güncelleme Tarihi:

Altındağ ve Mamak’ta 5 günlük su kesintisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 00:00

Altındağ ve Mamak ilçelerini besleyen ana borudaki arıza nedeniyle, bu ilçelere dünden itibaren su verilemiyor. Kesinti toplam beş gün sürecek.

ALTINDAĞ ve Mamak ilçelerini besleyen ana borudaki arıza nedeniyle, bu ilçelere dünden itibaren beş gün süreyle su verilemeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden verilen bilgiye göre, Subayevleri Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi’nde 1978 yılında yapılmış 2 metre 28 santimetre çapındaki ana boruda sızma olduğu tespit edildi. Söz konusu arıza nedeniyle, Altındağ ve Mamak ilçelerinde dün sabah saat 08.00’dan itibaren su kesintisine gidildi. Bu bölgede 8 Şubat Pazar günü 24.00’a kadar su verilemeyecek.

Yetkililer bölgedeki hastanelerde ise su kesintisi yapılmayacağını belirtti.

Öte yandan Mamak ve Altındağ’daki su kesintisini, "15 yıldır Melih Gökçek’in kötü yönetiminin küçük bir örneği" diyerek eleştiren CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl şunları söyledi:

"Sadece şov ve görsel öğelerle süslenmiş gerçekçi olmayan projelere büyük paralar ödeyen Gökçek kışın ortasında Mamak ve Altındağ’lı hemşerilerimizi susuzluğa mahkum etti. Bu, Gökçek yönetiminin becereksizliğinin kanıtıdır. Gökçek borular eskidi mazeretinin altına sığınamaz. Çünkü 15 yıllık süre içinde altyapıya, kanalizasyona, su şebekelerine yatırım yapmayan Gökçek bu kesintinin bir numaralı sorumlusudur.

Ankaralı hazırlıklı olmalı

Diğer bir gariplik ise belediyenin ’İsteyen vatandaşlara tankerle su vereceğiz" açıklamasıdır. Bu açıklama izaha muhtaçtır. Bu tankerler belediyenin resmi tankerleri midir? Yoksa yine aceleyle birilerine menfaat sağlanan tankerler midir? Kiralanmışsa hangi yöntemle yapılmış, kim almıştır?

Bu tankerlerden su isteyen yurttaşlarımızdan ücret alınacak mıdır? Beş gün diye duyurulan su kesintisinin uzaması da muhtemeldir. Çünkü arızaların giderilmesi, boruların dolması da zaman alacaktır. Ankara’da su kesintileri rutin bir hal almıştır. Büyükşehir Belediyesi bunu doğal bir şeymiş gibi duyurmaya devam ediyor. Bu da belediyenin alt yapı politikalarının iflasının kanıtıdır. Üzülerek söylüyorum, Ankaralı hazırlıklı olmalı. Çünkü sızıntı ya da patlayan borular ne ilk ne son olacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!