ANKARA HABERLERİ

Altın yumurtlayan Ankara tavuğu

Ekber TÜRKOĞLU/AA
30.03.2015 - 01:16 |Son Güncelleme :

Türkiye'nin ilk yerli yumurta tavuğu olan ve yılda 314 gün yumurtlayan "Ankara Tavukçuluk Araştırma Kahverengisi"nin (ATAK-S) yangınlaştırılması için Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünce çalışma yürütülüyor.

Ekber TÜRKOĞLU/AA

GOÜ Zootekni Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şenay Sarıca, proje çalışmalarına 1 yıl önce başladıklarını ve Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü’nce 2014 yılında üretilen ATAK-S isimli tavuklardan aldıklarını belirten Sarıca, "Bu tavukları civcivken aldık. Üniversitemizdeki kümesimizde yetiştirdik, belli bir aşamaya getirdik, daha sonra 45 çiftçimize dağıttık. Her çiftçimize 10'ar olmak üzere 450 tavuk dağıttık. Çiftçilerimiz tavuk başına 30 lira ödedi. Bunun 15 lirası İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor" diye konuştu. Bu tavuk cinsinin diğer tavuklara göre farklı olduğunu ifade eden Sarıca, "ATAK-S, diğer tavuklara göre daha uzun ömürlü ve yılın 314 günü yumurtluyor. Üretiminin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Altın yumurtlayan Ankara tavuğu haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

25 Şubat 2021, Perşembe
  • İmsak
    05:58
  • Güneş
    07:21
  • Öğle
    13:07
  • İkindi
    16:11
  • Akşam
    18:42
  • Yatsı
    20:00
Sayfa Başı