Altın yapraklı pasta

Üzeri altın yaprakları ile kaplı bir pasta gerçekten yapıldı ve ben de böyle bir pastayı tattım!

Meşhur mutfak şefleri, ne yapsak da insanları şaşırtsak derken, böyle bir keşif yapmışlar. Üstelik altın tozunun içinde, sağlığa zararlı alüminyum elementi olduğu için, 2- 3 ayar saf altın yaprağı kullanmışlar. Bir tek altın yaprağını 5 dolara alıp, bir kek için 25 dolar ödüyorsunuz. Sadece fırından çıkan sıcak kekin üzerine yaprakları yerleştireceksiniz. Ne romantik bir lezzet değil mi?

İnce Noktalar

Dondurulmuş sebzeleri buzluktan çıkarıp, hiç vakit kaybetmeden kaynayan suya atarsanız, vitamin değerini ve tazeliğini korursunuz.

HAFİF VE KEYİFLİ

Soyalı light börek

Yapılışı:

Yufka sosu için; yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. İç harcı için; bir tavaya sıvıyağı koyup, soğan, havuç ve ıspanağı 5 dakika kavurun. Soya filizlerini, pul biberi, tuz ve karabiberle beraber çökeleği ekleyip, ocaktan alın. Üzerine maydanozu serpiştirip, soğumaya bırakın. 1 yufkayı tezgaha serin üzerine yufka sosunun yarısını sürün. 2.nci yufkayı üzerine kapatın ve iç harcını düzgünce yayın. Yufkaların dört bir ucunu ortada birleştirin ve zarf şekli verin. Şimdi de bir ucundan başlayarak rulo haline getirin. Tam ortasını bıçakla yararak susamları serpiştirin ve 175 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.

Yemekçinin notu: Sebzeler kavrulurken 2-3 yemek kaşığı soya sosu ekleyebilirsiniz. Soya sosu kullanırsanız tuz katmayın.

4 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 35 dakika


Malzeme listesi

2 adet hazır yufka

İç harcı için

2 su bardağı ıspanak (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)

1 çay bardağı çökelek

4 yemek kaşığı soya filizi

4 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

1 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz, karabiber

Yufka sosu için

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet yumurta

Üzeri için

1 yemek kaşığı susam

Keten tohumlu salata

Yapılışı:

Salata yapraklarını yıkayıp, süzün ve salata kasesine elinizle parçalayarak yerleştirin. İnce doğranmış biber ve kiraz domatesleri üzerine aktarın. Bir tasın içinde keten tohumu, sıvıyağ, sirke ve limon suyunu iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Servise sunun.

6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika

Malzeme listesi


1 adet göbek salata

1 adet sarı dolmalık biber

10 adet kiraz domates (veya 2 adet normal domates)

Kızartmak için

2 yemek kaşığı keten tohumu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi (veya balzamik sirke)

1 adet limonun suyu

Şehriyeli mantar çorbası

Yapılışı:

Tencereye sıvıyağı ve unu koyup, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, un sararıncaya kadar kavuralım. Tavuk suyunu azar azar ve karıştırarak üzerine ekleyin. Kaynayınca rendelenmiş mantar, tuz, karabiber ve şehriyeyi suya ilave edin. 15 dakika pişirip, ocaktan alın ve kıyılmış taze soğanla süsleyerek servis yapın.

6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika


Malzeme listesi

1 su bardağı mantar (taze veya konserve)

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı un

6 bardak tavuk suyu

1 çay bardağı tel şehriye

1 çay kaşığı tuz, karabiber

Üzeri için

3 sap taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
Yazarın Tüm Yazıları