Altın masajı güzelleştiriyor

14. yüzyılda Çin hükümdarlarının eşlerinin altınla uyguladığı masaj yöntemi, günümüz kadınlarının ilgi odağı.

Altın masajı, cildi 5 yaş gençleştirmeyi vaat ediyor. Konuyla ilgili Medikal Estetik Dokturu Arzu Odabaşı sorularımızı yanıtladı.

Yaza girerken güzelleşmek isteyen kadınlara hangi bakımlar yaptırmalarını öneriyorsunuz?

- Yaza hazırlık kapsamında çeşitli vücut ve cilt bakımı uygulamaları yapılıyor. Tek seansta kollar, bacaklar ve yüz kısımlarında elastikiyet kayıplarını gideren radyo frekansı, etkisini 3-5 yıl kadar devam ettiren thermage uygulamaları büyük talep görüyor. Bunun dışında vücut masajları, anti-aging yüz terapileri mevcut. Benim kişisel önerim, cilde gençlik katan çikolata ve altın masajları.

Altın masajı uygulaması nasıl yapılıyor?

- 24 ayar saf altınla 5-6 seanslık masaj uygulaması yapıyoruz. 24 ayar altın parçacıklarının uygulanması sonunda cilt, serbest radikallerden arınıyor, yüz ışıltı ve gençlik kazanıyor. Uygulama sonunda yüze ayrıca "chi-yang" masajı yapılıyor. Bu sırada cilt hem rahatlıyor hem de altınla kaplanıyor. Bu uygulama 14’üncü yüzyılda Çin hükümdarlarının eşlerine yapılırmış. Günümüzde ise bu masajla cilt yenilenirken, elastikiyet kaybı da giderilmiş oluyor. Bağışıklık sistemi güçleniyor ayrıca mutluluk hormonunun salgılaması artıyor. Cilt enerjik bir görünüme kavuşuyor. Bu sistemle 5 yaş gençleşme sağlandığını söyleyebilirim.

Uygulama sırasında hijyenin önemi nedir?

- Profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Sadece altın masajında değil tüm uygulamalarda hijyen özellikle önemli. Genellikle bütün işlemleri doktor olarak ben yönlendiriyorum. Her hastanın kendi bünyesine uygun zayıflama ya da bakım çözümleri üretilmeli. Bu yüzden uygulamalar benim onayımdan geçtikten sonra profesyonel estetisyenler tarafından gerçekleştiriliyor.

Kusursuz bacakların sırrı: Hamamelis

Hamamelis, kökeni Doğu Amerika ve Kanada’ya uzanan, günümüzde ise Avrupa’da yetiştirilen ve görünüş olarak da fındık ağacını çağrıştıran mat yeşil yapraklı bir bitki. Ancak ilk bakışta oldukça sıradan görünen bu bitkinin şaşırtıcı bir özelliği var. Witch Hazel olarak da bilinen hamamelis, flavonoid ve tanen içeren özüyle, bacaklarında varis ve şişlik problemi yaşayan kadınların yeni gözdesi. Özellikle ayak ve bacak bakım ürünlerinin içeriğinde kullanılan hamamelis (Witch Hazel) özünde bulunan flavonoidler ile bacaktaki damarların dayanıklılığını artırıyor. Ayrıca P vitamini özelliği ile derinin altında çatlayan kılcalların geçirgenliğini azaltıyor. Venotonik etkileri olan tanenler sayesinde ise damarların büzülmesini sağlayarak şiş bacakların, varislerin ve damar çatlaklarının iyileşmesine yardımcı oluyor.

Hamamelis, gösterdiği antioksidan etki ile de ön plana çıkıyor. Hamamelis’in en iyi iki antioksidan bitki arasında olduğu Japon bilimadamlarının 65 bitki üzerinde yaptıkları çalışmaların sonunda kanıtlamış. Hamilelik döneminde içeriğinde bu bitkinin kullanıldığı ürünlerle yapacağınız masaj, bacakların şişmesi şeklinde hissedilen rahatsızlıkları kan akışını harekete geçirerek ferahlatıyor. Ayrıca ayak derisinin esnekliğini, pürüzsüzlüğünü ve yumuşaklığını geri kazanmasına yardımcı oluyor. Özellikle bacak ve ayak bakımı için kullanılan bu doğal ve aktif içerik, cilt tarafından hızla emilerek cildi dengeleyip uyarıyor ve hoş bir ferahlık sağlıyor. (Kaynak: Gehwohl)

Nikotin gözlere de zarar veriyor

Sigara içenlerin körlük riski bulunan göz hastalığı AMD’ya yakalanma oranlarının içmeyenlere oranla iki kat daha fazla olduğu belirtiliyor. 60 yaşından itibaren görme duyusu belirgin bir şekilde azalıyor. Ancak uzmanlar genç yaşlarda bunun önüne geçilebileceğini belirtiyor. Nikotinden uzak duranlar, gözlerini güneş ışınlarından koruyanlar ve yeşil sebze, brokoli ve havuç tüketenlerin bu hastalığa yakalanma riskleri oldukça düşük.

Bikini vücudu için meyve

İlk kirazlar görücüye çıktı. Her ne kadar fiyatları el yaksa da içerdikleri potasyum drenaj etkisiyle cildi gerginleştiriyor. Buna bir de B vitamini, fosfor ve demir eklendiğinde dolaşım rahatsızlıklarını ortadan kaldırdığı belirtiliyor. Eğer bir kiraz tutkunuysanız ama meyvenin su halini seviyorsanız uzmanlar yüksek oranda C vitamini içeren elma-kiraz karışımı doğal meyve sularını tercih etmenizi öneriyorlar. Ve bir araştırma sonucu daha; Amerika’da yapılmış araştırmaya göre kurutulmuş kiraz jetlag’den koruyor. Uykuya yatmadan yarım saat önce bir avuç dolusu tüketmek gerekiyor.

Sezon renkleri; ya hep ya hiç

Bu yaz makyaj artistleri kullanacağınız makyaj renkleri konusunda seçimi size bırakıyor. Makyaj çantalarında ya kırmızıdan pembeye, maviden yeşiye canlı renklere ya da bronza yakın ten renklerine yer açın...

Rengarenk: Cennet kuşunun esin kaynağı olduğu bu trendde gözler mavi, pembe, eflatun ya da yeşilin tonları dudaklar ise kırmızının tüm varyasyonlarıyla ışıldıyor. Renkli makyajın cool, kitsch, egzantrik yansımaları yüzü de meraklı bakışların odak noktası yapıyor.

Canlı tonları solgun ciltte kusursuz bir görünüm yaratıyor. Bu yüzden fondöteni uygulamadan önce inci tonlarında bir baz ürünüyle karıştırabilirsiniz.

Canlı renkleri her zaman mükemmel bir şekilde uygulamalısınız.

Gözlerde özellikle eflatun ve yeşil üzerinde durun. Pembe için her zaman kirpiklerinize maskara kullanın. Maviyi ise altınla karıştırın.

Göz ve dudak yeterince renkli ise allıktan uzak durun.

Doğal: Ten bej ve açık kahve tonlarıyla renkleniyor. Şeftali ya da altın minimal dozda kullanılabiliyor. Bu elegan ve sofistike makyajda doğal güzellik ön plana çıkıyor.

Fondötenin ardından göz kapaklarına, yanaklara ve şakaklara ışıltılı bir pudra sürün. Yüz hatlarını yumuşatmanızı sağlar.

Göz farında tercihiniz açık kahveler ya da karamel tonları olmalı. Akşam için ise bir miktar altına başvurabilirsiniz.

Gözlerin içine çekeceğiniz beyaz kalem modern bir görünüm sağlar.

Daha fazla etki için kaşlarınızı bir göz kalemiyle belirginleştirin ve form vermek için bir kaş fırçasıyla tarayın.
Yazarın Tüm Yazıları