Altın kızlar

Güncelleme Tarihi:

Altın kızlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 00:00

Çin’in Ningbo şehrinde düzenlenen Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda 63 kiloda Gülsüm Tatar ve 68 kiloda Şemsi Yaralı finalde rakiplerini yenerek ülkemize altın madalya kazandırdılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe: Sporcumuzla gurur duyuyoruz

BAYAN boksörlerimizden tarihi başarı... Çin’in Ningbo şehrinde düzenlenen ve 41 ülkeden 208 sporcunun mücadele ettiği 5. AIBA Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda, 63 kiloda Gülsüm Tatar ve 68 kiloda Şemsi Yaralı altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı.

Gülsüm Tatar, finalde karşılaştığı Rus rakibi Liubov Lopatina’yı 11-0 gibi ezici bir üstünlükle yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Ardından Şemsi Yaralı’dan müjdeli haber geldi. Finalde Rumen rakibi Adriana Hosu’ya 7-2 üstünlük sağlayan Yaralı, ülkemize ikinci altın

madalyayı getirdi. Karşılaşmadan sonra antrenörler Selahattin Başaran, Huri Kale, Mustafa Bilir ve Davut Çınarlar, önceki gün doğum günü olan Yaralı’ya altın kolye hediye etti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, altın kızlarımızı kutladı. Başesgioğlu, yaptığı açıklamada, "Sporcularımız, ülkemize gurur ve sevinç yaşatırken, kazandıkları madalyalarla göğsümüzü kabarttılar. Bu başarıda emeği geçen yönetici ve teknik kadroyu tebrik ediyorum" dedi.

Fenerbahçe Kulübü de altın madalya kazanan sporcusu Gülsüm Tatar’ı resmi internet sitesinde yayınladığı mesajla kutladı. Mesajda, "Camia olarak sporcumuzla gurur duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kick boksta 7 finalimiz var

ERKEKLER ve Bayanlar Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda, 2 ayrı kategoride, 7 sporcumuz finale yükseldi. Portekiz’in Porto kentinde süren şampiyonada, K-1 kategorisinde, 51 kiloda Rıdvan Kurt, 63,5 kiloda Fikri Arıcan, 67 kiloda Tolga Atasoy ve artı 70 kiloda Merve Çeliktürk, low kick kategorisinde de 52 kiloda Seda Duygu Aygün, 63,5 kiloda Kenan Günaydın ve 67 kiloda Yahya Alemdağ rakipleriyle finalde karşılaşacak. Şampiyonada daha önce low kick 51 kiloda Abdurahman Özgül, 60 kiloda Abdülmenaf Atalay, 60 kg Elif Sarı, 91 kiloda Ahmet Çelik ve K-1’de de 75 kiloda Mehmet Aygün bronz madalya kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!