Alt yapımız

Güncelleme Tarihi:

Alt yapımız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Ayhan YILMAZ
Haberin Devamı

Sahada 11 futbolcu... Nijerya Milli Takımı'ndan Uche ve Okocha... Danimarka Milli Takımı'ndan Jes Högh... Romanya Milli Takımı'ndan Sabin İlie... Almanya Ümit Milli Takımı'ndan Mustafa Doğan... Bosna Hersek Milli Takımı'ndan Boliç... Bunlara Alman eğitimi ve kültürüyle büyüyen Tayfun ile Erol'u da ekleyin, eder 8... Sonra da düşünün, Türk futbolunda alt yapı ne hallerde...

Söndür ateşini

Milne'in konuk olarak katıldığı bir program, geçtiğimiz pazartesi gecesi Olay TV'de yayınlandı. İngiliz hoca, Beşiktaş ile flört etmediğini, kendisine teklif yapıldığını belirterek, kontratta yazılanlara aykırı bir davranışta bulunmadığını açıkladı.

Demek istedi ki, ‘‘kontratta taraflardan biri anlaşmayı bozarsa, karşı tarafa şu kadar tazminat öder'' maddesi var. Demek ki, böyle bir olasılık profesyonellik çerçevesinde her zaman yaşanabilir ve yaşanacak da...

Programda üzerine basa basa, Bursaspor taraftarından kendisine gelecek tepkiler soruldu. Yanıtı, ‘‘Taraftar, antrenörü veya başkanı seyretmeye değil, futbolcuları izlemeye gelir. Karşılaşacağım olumsuzluklara en iyi yanıtı, futbolcularım sahada verir'' şeklinde oldu.

Özetle; flaş transferler sözü veren eski yönetimin ve bu sözün kendilerini bağlamadığını söyleyen yeni yönetimin suç yok. Bursaspor'un başındaki bir teknik adama teklif götüren Beşiktaş da suçsuz. Bir tek suçlu var, o da Milne!

Bazı Bursalılar, duygusal hareket edip bunu bir namus sorunu haline getirmiş. Vay efendim, bizi nasıl bir başka takıma tercih eder, diye düşünüyorlar. Hala bu olayla yatıp kalkıyorlar. Sonuçta yeni yönetim Milne ile devam etme kararı aldı ve sezon boyunca takımı bu İngiliz çalıştıracak.

Bursalılar, Milne'e karşı olumsuz bir tavır takınırsanız, zararı sadece Bursaspor çeker. Çünkü İngiliz için herşey kolay, toplar bavulunu ve çeker gider, hepsi o kadar... Benim tavsiyem, olayları iyi analiz edin ve mantıklı bir sonuca varın. Ateşinizi söndürün. Yoksa Bursa'yı yakacaksınız.

Selahattin'e kıymayın

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu hakkında o kadar çok olumlu sözler işittim ki, ne zaman patlama yapacak diye maçlarda gözümü üzerinden ayırmaz oldum. Fenerbahçe'nin galiba Mannheim ile oynadığı maçın ikinci yarısında oyuna girdi. Daha ne olduğunu anlayamadan da, 20 dakika sonra ‘‘haydi dışarıya'' dendi. Doğal olarak bir tepki gösterdi. Kulübeye gitti, Otto Bariç'e bir şeyler söyledi. Çünkü kendisine yeterince şans tanınmamıştı.

Oynamak ve kendini göstermek istiyordu. Bu hareketinden sonra ceza verilmesinin gündeme geleceğini okudum. AEK maçında da, Beşiktaş'a karşı da oynatılmadı. Anlaşılan burnunu sürtmek istiyorlar. Bir hareket, bir doğal tepki ve sonucuna bakın... Bu doğal ve masum refleksi otoriteye başkaldırma olarak nitelendirmek, yanlışların en büyüğüdür. Hem Fener'e, hem Selahattin'e yazık olacak. Bariç gibi yolcular bunu düşünmez.

Sporculara yasal doping!

Chicago'da açılan Dünya Spor Fuarında, sporcular için yasal doping olan süper oksijenli su ile ilgili açıklama yapıldı. Bevsytem adındaki firmanın Dünya Spor Fuarı'nda basına tanıttığı süper oksijenli su ile sporcuların performanslarını yüzde 81 artırdıkları ileri sürülüyor.

Teksas Kadın Üniversitesi'nden Dr.John J.Duncan'ın 25 atlet üzerinde denemeler yaptığı, atletlere birer haftalık süreler içerisinde süper oksijen içeren su vererek, aynı sudan içmeyen atletlerle aralarındaki farkı ortaya koyduğu belirtiliyor. Araştırmalar sonucunda süper oksijenli su içmeyen atletlerin sergiledikleri performansın düşük olduğu ileri sürülüyor. Bevsystem Firması'nın sözcüsünün açıklamasına göre, Amerika'da yıllık tüketimi 3,5 milyar doları bulan şişe suyu endüstrisi, oksijen içeren sularla kendini yenileyerek, sporculara da yasal doping yapma şansı verecek. Yapılan açıklamaya göre, Macar bilim adamları süper oksijenli suyu 14 yıl önce deneyerek, Macaristan'a süper sporcular kazandırdılar.

Kırkpınar deyip geçmeyin

Bu yıl 636'ncısı yapılan ve Ahmet Taşçı'nın zaferi ile biten tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden ilginç rakamlar:

1 ton 300 kilo zeytinyağı kullanıldı.

Pehlivanların gözlerini silmekte kullandıkları slaşpur bezinden 600 metre harcandı.

Edirne Belediyesi 3 bin adet kumanya dağıttı.

Tel: 0 212 6770415 Faks: 0 212 6770400

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!