Alsancak Şenliği başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Alsancak Şenliği başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 13:38

İZMİR'in iş ve eğlence merkezi konumundaki Alsancak, 16-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 16. Alsancak Şenliği ile bu yıl da birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek olan Alsancak Şenliği'nin tanıtım toplantısı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Tavla Federasyonu Başkanı Adnan Kuzu ile mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 'Sokakta Umut Var' temasıyla düzenlenen şenliğin tanıtım toplantısı her zaman olduğu gibi Alsancak'ın köklü mekânlarından Sevinç Pastanesi'nde yapıldı. Şenlik programı hakkında bilgi veren Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, bu yıl da dolu dolu bir program hazırladıklarını belirterek program içeriğini paylaştı. Olcay, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlıklı beslenme adına zeytinyağ ile ilgili bir sohbet düzenledik, ardından da Alsancak'taki restoranlar yaptıkları zeytinyağlı yemeklerini sergileyecekler. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Sokak Tavla Turnuvamız var. Alsancak güzel bir bölge ve bu bölgede böyle güzel bir şey yaratabilmek çok önemli. Her sokakta ayrı ayrı etkinlikler olacak. Konak Belediyesi'nin Alsancak'ta bulunan müzelerinde de programlar sizleri bekliyor olacak" dedi. Olcay, Buca İlçesi Yaylacık Mahallesi'nden Marmaris'e Anneler Günü etkinliği için giden ve trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 24 İzmirli'ye rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

"ALSANCAK TARİH KOKUYOR"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Alsancak'ta bu şenliği düzenliyoruz. Bu kente ruhunu veren insanların çıktığı bir yer burası. Hem Alsancak hem de Alsancak'ın kültürünü unutturmamak, yaşatmak önemli bizim için" dedi. Pekdaş, etkinlikler kapsamında 110. doğum yılını kutlanan Sebahattin Ali'nin de anılacağı bir konsere de ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Pekdaş, İzmir'in ve Alsancak'ın değerlerinden biri olan, Sabahattin Ali şiirlerini en çok besteleyen sanatçı  Ali Kocatepe'nin eşi Aysun Kocatepe ile 17 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00'de Tarihi Havagazı Fabrikası'nda vereceği konsere de tüm İzmirlileri davet etti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!