ALS hastaları piknikte buluştu

Güncelleme Tarihi:

ALS hastaları piknikte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 15:51

ALS hastaları piknikte buluştu

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)- ALS-MNH Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 7'incisi yapılan ALS İzmir Bahar Buluşması'nda, ALS hastaları yakınlarıyla keyifli bir gün geçirdi. Derneğin İzmir Şube Başkanı Hakan Sepici, günlerini evde geçiren hastalarla yakınlarına moral vermeyi amaçladıklarını belirtti.
Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi'nde bir restoranda düzenlenen 7'nci ALS İzmir Bahar Buluşması'na, ALS hastaları ve yakınları katıldı. Bazı hastalar alana ambulansla geldi. Cihaza bağlı halde durmak zorunda olan hastaların her şeye rağmen çevrelerine gülümsemeleri dikkat çekti. Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) - Motor Nöron Hastalığı (MNH) ilgili bilgiler veren Derneğin İzmir Şube Başkanı Hakan Sepici, şöyle dedi:
"Tanınmış fizikçi Stehpen Hawking de ALS hastalığı ile yaşamaktadır. Bu hastalığın nedeni bilinmiyor ve bir tedavisi de yok maalesef. Zamanla omurilik ve beyindeki sinirler artan bir şekilde fonksiyonlarını yitirir. Hareket, solunum ve yutak kasları çalışmaz duruma gelir. Bilişsel yetenekler, bellek, duyu sistemi sağlam kalır. Toplamda yüz binde 2-3 kişide görülen ender bir hastalıktır. ALS teşhisi alan hastalar ortalama 3-5 yıl içinde kaybedilebilir. Türkiye'de 8 ile 10 bin arasında ALS hastasının olduğu tahmin ediliyor. Dünyada ise 420 bin ALS hastası olduğu düşünülüyor. Dernek olarak hem hastalığa dikkat çekmek hem de hastalarımızın yakınlarıyla keyifli bir gün geçirmesini istiyoruz."
Etkinlik kapsamında kermes düzenlendi, müzik dinlendi, hasta ve yakınları güzel bir gün geçirdi.

FOTOĞRAFLI
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!