Alpay'a 5 maç ceza

Güncelleme Tarihi:

Alpaya 5 maç ceza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Olaylı Beşiktaş-Gaziantep maçı için dün sabah toplanan ancak kararını açıklamayan PFDK akşamki toplantısında da Beşiktaş Kulübü'nün sahasını 2 maç kapattı. G.Antep'e 1 maç ve 500 milyon lira da para cezası verildi.

Rekor cezalar

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, olaylı Gaziantepspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş'a 2 maç saha kapatma, kırmızı kart gören Alpay'a da 5 maç ceza verdi. Kurul ayrıca, olaylı Ankaragücü maçı nedeniyle Gaziantepspor'a 1 maç ve 500 milyon lira, Erzurumspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'a da 1 ay hak mahrumiyeti ile cezalandırdı.

Sabah ayrı karar

7 kişiden oluşan PFDK, Başkan Talay Şenol ve üyeler Ömer Remzi Arıkan, Serdar Özersin ve Temel Çağlayan'dan oluşan dört kişiyle toplandı. Toplantı sonrasında kurul, Beşiktaş Kulübü'ne 2 maç saha kapatma, Alpay'a da 6 maç ceza vermeyi kararlaştırdı. Kurul, toplantının ardından bu kararlarıı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yöneticilere onaylatmaya çalıştı.

Ulusoy-Şenol görüşmesi

PFDK Başkanı Talay Şenol'la görüşen Haluk Ulusoy, Cumhuriyet'in ve Futbol Federasyonu'nun 75. kuruluş yıldönümü kutlamaları dikkate alınarak bu cezaların bir iki gün sonra açıklanmasını istedi. Bu görüşmenin ardından bir basın açıklaması yapan Talay Şenol, çoğunluk sağlanamadığı için PFDK toplantısının çarşamba ya da perşembe gününe ertelendiğini belirtti.

PFDK’nın paniği

Ancak bu arada PFDK kararlarının sızması ve ardından televizyon kanallarından alt yazıyla haberin kamuoyuna duyurulması kurul üyelerinde panik yarattı. Talay Şenol, üyeleri acilen toplantıya çağrıldı. İstanbul'a giden Ömer Remzi Arıkan dışında 6 üye bir araya geldi ve olaylı maçlar dosyalarını tekrar görüşmeye başladı.

Karaman’a 1 ay ceza

İkinci toplantının sonunda Beşiktaş'a 2 maç, Alpay'a 5 maç ceza verilmesi kesinleşti. Kurul ayrıca Hikmet Karaman ile Ankaragücü Antrenörü Yaşar İçli'ye 1'er ay hak mahrumiyeti, Erzincanspor'a 1 milyar 250 milyon ve Gümüşhane Doğanspor, Hatayspor'a 500'ar milyon ceza verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!