Alo... Alo... Orada mısınız?

Birkaç haftadır devam eden oyunumuzla ilgili yorum bekliyorum sizden. Tamam mı devam mı? Artık yeni sorulara geçelim mi?

Sıkılmadınız mı hep aynı sorulara cevap vermekten. Hali hazırda elimde epey bir süre daha idare edecek yanıt var. Ama ben çabuk sıkılırım her şeyden. Biraz değişiklikte fayda yok mu? Ne dersiniz? Hey size söylüyorum, yanıt bekliyorum. Lütfen bilgisayarınızın karşısına geçin ve bana

düşüncelerinizi bildirin. Bir de bu oyuna katılmış ve başına tuhaf şeyler gelmiş insanlardan görüş istiyorum. Ne tür şeyler geldi başınıza? Bu oyuna katıldığınız için pişman mı oldunuz, eğlendiniz mi? Ne tür insanlar posta kutunuza musallat oldu? Kalıcı olma ihtimali bulunan dostluklar kurdunuz mu? Yoksa biz burada boşa mı kürek çekiyoruz! Sizi öpüyorum, acil cevap bekliyorum...


1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

ERKEK

ziyadede@superonline.com

RUMUZ:MAGICLIFE

Yaş:
35. İş: Çevirmen. Beni tanımalısın çünkü: Bugüne kadar kimse tam anlamıyla tanıyamadı ve ben tanınmaya ve birlikte olunmaya değer birisi olduğumu düşünüyorum. Nasıl birini aradığımı anlaman için: Elektrik alamadım deyip, beni tanımaya çalışmadan terk etmeyecek, benimle geçireceği her anın kendisine fazlasıyla geri döneceğini bilecek biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kitaplarım, caz cd’lerim, sinema, en yakın dostum Enis ve Avustralya’ya bir gün gitme hayalim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Pretty Woman. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Smooth jazz türünden tüm albümler. Ama en sevdiğim şarkıcı tartışmasız muhteşem kadın Kylie Minogue. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Beyaz yalanlar dışında pek yalan söylemem’ En beğendiğim ünlü: Jack Nicholson, Noam Chomsky, Kylıe Minagoue. En sevdiğim kitap: O kadar çok kitap okurum ki, aralarında bir ayrım yapmam diğerlerine haksızlık olur. Yatak odamda: Tepeleme kitaplarım, cd’lerim ve filmlerim bulunur. Kalan azıcık alanda da yatağım vardır. En rahatsız olduğum an: Kalabalıklardan hoşlanmam ve mümkün mertebe kendime rahat olabileceğim bir ortam yaratmaya çalışırım.

rumuzlarda@mail kahkaha.com

RUMUZ: RUMUZLARDA

Yaş: 22
İş: Dekorasyon gayrimenkul danışmanlığı/özel şirket. Beni tanımalısın çünkü: yapmacık olduğum gibiyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sade ve cana yakın açık sözlü ve kalbinin güzelliğinin yüzüne vurmuş olması. Abartım galiba. Vazgeçemeyecegim 5 şey: Müzik dinlemek, arabayla gezmek, sevişmek, clup diskolara gitmek ve son olarakta bazı geceleri çılgınlar gibi sabahlara kadar eğlenmek. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Aslına bakarsanız içinde aşk bulunan bütün filmleri severim. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sentello, Larna, Blade, Tarkan, ve tüm tecno pop sanatçıları. En beğendiğim ünlü: Levent Kırca. En sevdiğim kitap: Yüzde Yüz Düşünce Gücü. Yatak odamda: Benim yatak odam yok ki ama olsaydı ben ve yalnızlığım olurdu. En rahatsız olduğum an: Gözlerime baka baka yalan söylemesi.

harma72@hotmail.com

RUMUZ: GEZGİN

Yaş:
32 İş: Turizmci. Beni tanımalısın çünkü: Doğal, paylaşmayı seven, yoğun empati kurabilen biriyim desem pek yalan olmaz. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Her türlü insanla uyum sağlayabilirim, önemli olan ikimizin birlikte yakaladığı ortak duygular. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Hayal kurmak ara sıra geçmişe dönüp bakmak ve yürüyüş yapmak. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Ghost filminde Demi Moore’un ağlaması. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Bu bir aşk hikayesi-Kayahan. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Üzülme her şey bir gün düzelecek diyerek birini sakinleştirmek zorunda kalmak. En beğendiğim ünlü: Gözleri, sesi, mimikleri, sanatı ve kişiliği ile Zuhal Olcay. En sevdiğim kitap: ‘Yüreğinin Götürdüğü Yere Git’, Susanna Tamaro. Yatak odamda: En doğal halimle ben ve iç dünyam. En rahatsız olduğum an: Gözlerimin önünde bir insanın bir diğerini aşağılaması, küçük düşürmesi.

modus130@mynet.com

RUMUZ: AYDINLIK

Yaş:
29. İş: Turizm. Beni tanımalısın çünkü: Kitap okuyan, kendisini geliştirme takıntısı olan, meraklı, kültürlü ve önyargıları olmayan, açık bir erkeğim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bana benzeyen, düşünen, merak eden bir kadın. Bir şeyler öğrenebilmeliyim ondan. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kitap, sigara, Türk kahvesi ve seks. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Ben eski Türk filmlerini severim. Hoşuma gider oradaki temiz aşklar. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Var mıdır Sezen’e itirazı olan? Teşekkürler. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben görmedim.’ En beğendiğim ünlü: Ferhan Şensoy. En sevdiğim kitap: Sıfır ve Sonsuzluk, Arthur Koestler. Yatak odamda: Televizyon, video, müzik seti, kitaplarım ve yatağım var. En rahatsız olduğum an: İnsanların salak salak konuşmaları. Ve benim onlara tahammül etmek zorunda kalmam...

KADIN

virusizmir@mynet.com

RUMUZ: VİRÜS

Yaş:
25. İş: Turizm ve Otelcilik. Beni tanımalısın çünkü: Beni tanıdığın zaman anlayacaksın evrimini tamamlamış ender insanlardan olduğumu ve neden vazgeçilmez olduğumu. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: 1.75 boyunda sarışın akıllı ve güzel bir sarışını taşıyabilecek ve onu güldürüp mutlu edebilecek biri olmalısın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Yemek, uyku, sex, seyahat etmek, özgürlük. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Sadakatsiz. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Enigma, Budda Bar, Lorenna Mc Kennet. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Hayır şuanda erkek arkadaşım yok’. En beğendiğim ünlü: Şener Şen. En sevdiğim kitap: Şeker portakalı Vascancelos. Yatak odamda: Çukulata, espiri hormonları ve cilveleri dorukta olan ben var. En rahatsız olduğum an: Plana düşme tehlikesi yaşamak.

wish_box@mynet.com

RUMUZ: WISH_BOX

Yaş:
24. İş: Yönetici asistanı. Beni tanımalısın çünkü: Sen bir güneşsin, etrafında bir sürü gezegen var. Ama unutma ben dünyayım yalnız ben de hayat var. Nasıl birini aradığımı anlaman için: Kendine güvenen, kariyer sahibi, eğlenceli, dürüst bir o kadar da. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, işim, telefonum, kitaplarım, ve sen. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Hayalet. En sevdiğim albüm/şarkı /şarkıcı: Sezen Aksu Gülümse. Bu güne kadar söylediğim en berbat yalan: Ben sana döneceğim. En beğendiğim ünlü: Robin Williams, Mel Gibson, Brad Pitt. En sevdiğim kitap: Orhan Pamuk-Kar/Yeni Hayat. Yatak odamda: Telefonum, yatağım, çiçeklerim, ben var. Ve sen ne dersin? En rahatsız olduğum an: Gittiğim davetlerde çiftlerin arasında yalnız kaldığım an.

cicigame@nettemail.com

RUMUZ: SO WHAT

Yaş:
22. İş: İletişim öğrencisi. Nasıl birini aradığımı anlaman için: Boynumdaki en ufak benden, gözümdeki küçük yıldızlara kadar her ayrıntımı fark edebilecek, bakımlı, kişiliğine güvenen, annesini çok seven çekici ve zeki bir erkek. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Annem, ben, dans, hayallerim, aynam! En sevdiğim aşk filmi sahnesi: ‘The Others’ filminde. En sevdiğim albüm /şarkı/şarkıcı: Apocaliyptica - Nothing Else Matters, Sezen Aksu, Evanescence. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Hayatım valla araba hararet yaptı!’ yalan mı söylicem sana yaa(!)’ En beğendiğim ünlü: Beyonce, Robbie Williams. En sevdiğim kitap: Ernest Hemingway-Güneş Gene Doğar, Dava, Orhan Pamuk-Kar Yatak odamda: Aynalar, resimlerim, puf minderler, hamsterim. En rahatsız olduğum an: Aynı şeyi defalarca tekrarlamak zorunda kalmak, bir şeyler anlatmaya çalışmak.

cerensu2@hotmail.com

RUMUZ: İDEAL

Yaş:
32. İş: Turizm. Beni tanımalısın çünkü: Tutkularım var, hayallerim var, ama asla keşkelerim yok! Nasıl birini aradığımı anlaman için: Boylu poslu yakışıklı bunları geçeceğim 32 nin üzerinde ol dürüst ol birde sevişmeyi bil. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Oğlum. Sezen Aksu cd’lerim. İçimdeki Çocuk. Parfümlerim birde ayıptır söylemesi fahişe ruhum. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kendi yaşadığım aşkların üzerine aşk tanımam. En sevdiğim albüm / şarkı / şarkıcı: Sezen Aksu. Farkındayım. Kaybolan yıllar. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Evliyken kocamı hiç aldatmadım !!!! En beğendim ünlü: Okan Bayülgen. En sevdiğim kitap: Ayşe Kulin, her kitabı. Yatak odamda: Normal beni bastırmış fahişe ruhum var! En rahatsız olduğum an : İçimdeki çocukla fahişe ruhumun çatıştığı anlar.

Kordonbanauzak@yahoo.com

RUMUZ: CITIR

Yaş: 21. İş:
Öğrenci. Benim tanımalısın çünkü: Esprilerimle seni kırıp geçirebilirim, sevgimle kalbinin derinliklerine inebilirim, ellerimle acayip güzel yemekler yapabilirim, dilimle seni büyüleyebilirim! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Beni eğlendirebilmelisin, yanında olmaktan sıkılmamalıyım. Bana güven vermelisin, bakışlarınla her şeyi anlatabilmelisin. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, bilgisayarım, müzik setim, Beşiktaş ve sevgilim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Sadakatsiz filminin her karesi. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Sezen Aksu, Candan Erçetin. Bugüne kadar söylediğim en berbet yalan: ‘Yooo, kıskanmıyorum, sadece sordum!’ En beğendiğim ünlü: Alec Baldwin, Kenan İmirzalıoğlu, Şifo Mehmet. En sevdiğim kitap: Ahmet Altan, Aldatmak. Yatak odamda: Televizyon, müzik seti, filmlerim, bilgisayar ve ben varım. En rahatsız olduğum an: Yapmacık insanlarla aynı ortamda olmak...


GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

Tyke80@yahoo.com

RUMUZ: SOMEONE

Yaş: 24. Cinsiyet: Kadın. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: a) Bu aralar boşluktasın. b) Paylaşacak çok şeyin var ama nedense paylaşacak kimsen yok, yalnızsın. Belki karşındaki de öyle biri! Merak etme karizmanı çizdirmezsin, denemekten sana bir şey kaybettirmez. Hadi ne bekliyorsun. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Önce kendine sonra bana dürüst olmalısın. Ayakların yere sağlam basmalı ama içinde bir çılgın tarafın da olmalı. Ne istediğimi anlayabilecek kadar zeki, vakit kaybetmeyecek kadar kıvrak olmalısın. Bir de yakışıklıysam, tamamdır. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Hayatımı değerli kılan her şey. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Yok. En sevdiğim şarkıcı: Brian Adams ‘When you love.’ Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘O ben değilim, karıştırıyor olmalısınız!’ En beğendiğim ünlü: Julia Roberts. En sevdiğim kitap: Tayfun Polat; ‘Güzel Olduğun Kadar Gerçek misin?’ Yatak odamda: Bazen ben varım. En rahatsız olduğum an: Uyum sağlayamadığım insanlarla aynı ortamda olduğum zaman.


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları