Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Gerlach, Muğla'yı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın İzmir Başkonsolosu Gerlach, Muğlayı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 15:37

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ile bir araya geldi.

Gerlach, Almanya'nın Bodrum Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan ile Gürün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Gürün, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerinin uzun bir geçmişe dayandığını, Türk halkının bu ilişkilere büyük önem verdiğini söyledi.

Almanya’dan özellikle yaz aylarında Muğla’yı ziyarete gelen misafirler bulunduğunu belirten Gürün, "Vatandaşlarınızın bütün misafirlerimiz gibi sevgi ve güven duygularıyla buradan memnuniyetle ayrılmaları bizler için çok önemli. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak turizm, ikili ilişkiler, ortak faaliyetler anlamında üzerimize düşen vazifeyi yapmaya her zaman hazırız" dedi.

Haberin Devamı

Başkonsolos Gerlach ise İzmir’deki görevine 1 yıl önce başladığını, görev alanı içinde 11 il olduğunu anlattı.

Muğla'nın Almanya için çok özel ve çok ilginç bir il olduğuna işaret eden Gerlach, şunları söyledi:

"Gerek turizm gerek üniversitelerarası kültürel bağlarla Muğla ile ilişkilerimizi yürütüyoruz. Muğla’yı ziyaret eden Alman vatandaşlarımızın yanında kente yerleşen diplomatlarımız ve siyasilerimiz de var. Ziyarete geldiklerinde buradan memnun kalmaları ve kendilerini evlerinde hissetmeleri nedeniyle Muğla'ya yerleşiyorlar. Bu da Muğla’nın ne kadar kaliteli bir şehir olduğunu gösteriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!