Almanya’dan Mersin'e şefkat eli

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Mersine şefkat eli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 16:18

Almanya’dan Mersin'e şefkat eli

Haberin Devamı


MERSİN'de, Almanya'nın Halle Westfalen kentinde faaliyet gösteren 'El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği' tarafından engellilere medikal malzemesi dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel, sivil toplum örgütü temsilcileri ile engelliler katıldı.
Burada konuşan Başkan Kocamaz, "Engelli kardeşlerimize yönelik dünya çapında ses getiren pek çok hizmetlerimiz oldu. Hiçbir toplum kesimini ayırt etmeksizin, engelli kardeşlerimizi de çok ama çok seviyoruz. Engelli olmanın bir seçim değil, kader olduğunu biliyor; engelli kardeşlerimizi Yüce Allah'ın kutlu bir emaneti olarak görüyoruz" dedi.
Fiziksel engelin başarı için bir engel olmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, "Hayatı engelli yaşasak da, hayallerimize engel koymamak bizim elimizde. Her şeye rağmen başarabiliriz. Bir engeli olsun ya da olmasın, her insanın hayatta yapamadığı şeyler vardır. Hayatını heba eden engelsizlere karşın, dünyayı hayran bırakan, önemli işler yapan engelliler vardır. Çeşitli engelleri bulunan Timur gibi büyük bir asker; Shakespeare gibi büyük bir şair; Hawking gibi başarılı bir bilim insanı; Cemil Meriç gibi başarılı bir yazar, Şafak Pavey veya Lokman Ayva gibi milletvekili, Âşık Veysel gibi büyük bir ozan olmak bizim elimizde" diye konuştu.
Dernek Başkanın Karabel de, kendisinin de bir engelli babası olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"İnsanın kanayan yarası olmayınca böyle bir hizmeti bilemiyor tabi. Biz de bu duyguyla engelli kardeşlerimize umut olalım istedik. Bütün engelli adayı kardeşlerimize, her sağlam birey bir engelli adayıdır düsturuyla bakarak, karınca kararınca herkese yardımcı olmak istiyoruz. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan tüm kardeşlerimize, Edirne'nin Karakasım Köyü'nden, Yüksekova'nın Esendere'sine kadar hizmet devam ediyor."
Mersin'e gelen medikal malzeme desteği kapsamında, 12 adet akülü araba, 100 adet tekerlekli sandalye, 70 adet yürüme yardımcısı, 30 adet tuvalet sandalyesi, 3 adet yatalak vinci, 1 adet merdiven asansörü, 7 adet motorlu hasta yatağı, 1 adet engelli ayakta tutma cihazı, 3 adet oksijen cihazı, 100 adet koltuk değneği ve hasta bezi belirlenen engellilere teslim edildi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!