Almanya'da Kiel sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Kiel sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

Almanya Kupası'nda Regional Liga (4.lig) ekibi Holstein Kiel 2. lig ekibi Duisburg'u 2-0 yenerek son 16 takım arasına girdi. Bayern Münih, İngolstadt'a yarım düzine gol yağdırdı: 6-0.

Haberin Devamı

Frankfurt ise 119. dakikada yediği golle Olcay Şahan'lı Kaiserslautern'e 1-0 yenilerek elendi.

Almanya Federasyon Kupası 2. tur maçlarında bir sürpriz yaşandı. Almanya Regional Liga(4.lig) ekibi Holstein Kiel 2. lig ekibi Duisburg'u 2-0 yenerek son 16 takım arasına girdi. Holstein Kiel 1979 yılından sonra son 16 takım arasına giren takım olma unvanını da kazandı. 8 bin 700 seyirci önünde oyanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere kapandı. İkinci yarıda Kiel 54. dakikada 1-0 öne geçti. Kazior'un ortasında topu tutmak isteyen keleci Fromlowitz topu kalenin üst direğine çarptırınca skor 1-0 oldu. Üç dakika sonra Sykora'nın kafa golüyle fark ikiye çıktı.: 2-0.

BAYERN YEDEKLERLE DE FARKLI

Bayern Münih yedek kadrosuyla FC İngolstadt'a yarım düzine gol yağdırdı: 6-0. As futbolcularını dinlendiren antrenör Jupp Heynckess 63 bin kişinin tıka basa doldurouğu Münih Allianz Arena'da 2. lig ekibi komşu kent İngolstadt mücadelesine yedek ağırlıklı bir kadro sürdü. 33. dakikada Müller'den gelen golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Bayern ikinci yarıda Alaba(49.dk), Petersen(53 ve 70. dk) ve İngolstadt'lı Matip'in kendi kalesine attığı golle fark beşe yükseltti. Maçın skorunu Japon milli Usami'nin 90. dakikada kaydettiği gol belirledi. Nürnberg ise Ezgebirge aue deplasmanında zorda olsa 2-1 galip gelerek üçüncü tura yükseldi. Nürnberg Esswein ve Wiessmeir ile iki gol buldu. Aue'nin tek sayısı König'ten geldi.

Haberin Devamı

EINTRACHT 119'DA YIKILDI

Eintracht Frankfurt ise 119. dakikada yediği golle Kaiserslautern'e 1-0 yenilerek elendi. Commerzbank Are'yı dolduran 3 bini Kaiserslauternli 46 bin biletli seyirci iki denk takımın mücadrelesini gördü. İlk yarıda Frankfurt yakaladığı üç fırsatı gole çeviremedi. Normal süre golsüz kapandı. Kaiserslautern'de ilk 11'de başlayan Olcay Şahan'ın 65. dakikada yerine giren Skuta-Pasu 119 dakikada Frankfurt'un hatasını afffetmeyip taraftarlarını sevince boğdu: 0-1. Frankfurt'ta Ümit Korkmaz forma şansı bulamadı. Mainz ise deplasmanda Hannover'i uzatma devresinde 93. dakikada İvanschitz ile bulduğu golle sevindi. 120. dakikada Mainz kalecisi Weltko, Hannover'in golcüsü Ya Konnan'ın penaltı atışında gole geçit vermeyip takımının üçüncü tura yükselmesinde önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

SERDAR OYNAMADI

Serdar Taşçı'nın forma giymediği karşılaşmada VFB Stuttgart evinde FSV Frankfurt'u 3-09 yenerek üçüncü tura yükseldi. Stuttgart'ı ikinci lig ekibi Zafer Yelen ve Şamil Cinaz'lı Frankfurt karşısında farklı galibiyete götüren golleri Hemlein(4.dk), Cacau(38.dk) ve 89. dakikada Traro kaydetti. Schalke ise deplasmanda Karlsruhe karşısında son 10 dakikada bolduğu iki golle bir üst tura çıkma sevinci yaşadı. Schalke'nin golleri 81. dakikada Huntelaar ve 83. dakikada Matip'ten geldi.

KUPADA SON 16

Almanya Kupası'nda üçüncü tura yükselen 16 takım arasında Augsburg, Mönchengladbach, Kaiserslautern, Stuttgart, Nürnberg, Hamburg, Dortmund, Hoffenheim, Hertha Berlin, Schalke, Mainz ve Bayern Münih olmak üzere 12 birinci lig ekibi yer aldı. Almanya 2. ligi'nden ise Bochum, Düsseldorf, Greuther Fürth üçüncü tura çıktı. Almanya 4. lig olan Holstein Kiel ise tek amatör takım olarak son 16 takım arasına girmeyi başardı. 29 Ekim Cumartesi günü Sportschau programında televizyonda çekilecek ktura ile belirlmenen eşleşmeler çeyrek finale yükselmek için 20 ve 21 Aralık tarihlerinde mücadele edecekler. Almanya Kupası'nın finali ise 12 Mayıs 2012'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!