Almanlar'ın F1'e ilgisi azaldı

Güncelleme Tarihi:

Almanların F1e ilgisi azaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 14:33

Alman gazeteci Michael Schmidt, geçtiğimiz hafta sonu Hockenheim'da tribünlerin neredeyse yarı yarıya boş kalmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Haberin Devamı

Schmidt, Auto Motor und Sport'daki yazısında, oldukça heyecan verici geçen 2012 sezonunda Almanya Grand Prix'ye olan ilgisizliğe şaşırdığını ifade etti.

Michael Schumacher ve Sebastian Vettel dahil gridde toplam beş Alman pilot olmasına ve sezonun nefes kesici mücadelelere sahne olmasına rağmen, Cuma antrenmanlarında sadce 38 bin kişinin geldiği, sıralamaları 50 bin, yarışı ise 62 bin kişinin izlediği belirtildi.

2005'deki Almanya GP'yi 110 bin kişi izlemişti. turkeyf1.com'un  haberine göre; Bu rakam 2008'de 78 bine, 2010'da ise 65 bine geriledi.

Schmidt, "Bilet biletleri kesinlikle çok yüksek. Ekonomik krizin de bunda payı var. Fakat bunlar İngiltere ve İspanya için de geçerli değil mi?" diye yazdı.

Avrupa'nın Yunanistan'dan sonraki en ciddi ekonomik krizini yaşayan ülkesi İspanya'da, Fernando Alonso'nun da etkisiyle, Mayıs ayındaki yarışı 82 bin kişi izlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!