Alman turizmciler İzmir'i inceliyor

Güncelleme Tarihi:

Alman turizmciler İzmiri inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 11:10

Alman turizm yayın grubu FWV'nin organizasyonuyla Almanya'daki turizm acentesi temsilcilerinden oluşan 50 kişilik heyet, İzmir'e geldi.

Heyetin yapacağı incelemeler sonrası bölge turizminin gelişimi konusunda önerilerde bulunacağı belirtildi.

FWV Turizm ve İş Seyahati Dergisi önceki yıllarda Antalya ve İstanbul'da düzenlediği etkinliklerden sonra İzmir'i de programına aldı.

Türkiye'den Sunexpress Havayolları ve Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) desteklediği organizasyon kapsamında İzmir'e gelen 50 kişilik heyet, Tarihi Asansör, Agora ve Kemeraltı'nı gezerek incelemelerde bulundu. Çeşme, Bergama ve Selçuk'ta da incelemelerde bulunacak heyet, Cumartesi günü Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenecek “FWV Ege Çalıştayına” katılacak.

Turizm sektörünün önde gelen isimlerinin katılacağı FVW Ege Çalıştayı'nda değişen trendler ve Ege'nin sorunları tartışılacak. Alman turizmcilerin önerilerinin alınacağı çalıştayda gelecek dönemin yol haritası çıkarılacak.

EXPO VE TURİZM

Heyetle birlikte İzmir'e gelen acentelerden Sancarbarlaz Tours'un sahibi Önder Sancarbarlaz, etkinliğin Ege Bölgesi turizmi için çok önemli olduğunu söyledi. FWV'nun Almanya'nın en etkili sektör dergisi olduğunu, 200 bin sektör temsilcisine ulaştığını kaydeden Sancarbarlaz, bölge tanıtımıyla birlikte verilecek çalıştay haberlerinin bölgeye gelen turist sayısını direkt etkileyeceğini ifade etti

Bölgenin elinde bulundurduğu potansiyele rağmen Avrupa'da kendisini yeterince tanıtamadığını, Antalya ve İstanbul'un gerisinde kaldığını ifade eden Sancarbarlaz, “EXPO süreci kaybedilse de İzmir'e büyük yararları oldu. EXPO ile ismini duyuran İzmir, turizm pazarında 'Ben de varım' dedi. Birlikte geldiğimiz Alman temsilciler İzmir'i iner inmez kentten büyülendiler. Kentin yaşam tarzını çok sevdiler. Yapılan sohbetlerde İzmir'in Milano ile karşılaştırılması bile bir kazanç oldu. Bu etkinlik EXPO süreci öncesi organize edilmişti. Ancak bundan sonraki dönemde İzmir, tanıtım etkinliklerine ara vermeden devam etmeli. Çok iyi bir rüzgar yakalandı.”

Sancarbarlaz, EXPO için yapılan tanıtımın yarıda kalmaması için fuar gibi başka bir etkinlik düzenlenmesi gerektiğini önerdiklerini belirterek kentin gelecek dönemde bu tip büyük organizasyonlara aday olma konusunda ısrarını devam ettirmesi gerektiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!