All-Star'da bir yıldız doğdu

Güncelleme Tarihi:

All-Starda bir yıldız doğdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 00:00

Otomobil üzerinden yaptığı Hollywood usulü smaç ile kalpleri fetheden genç yetenek, “Blake’i istiyoruz” tezahüratlarıyla oyuna girdi. 8 sayısını da smaç yaparak üretti.

ÖNCEKİ sabaha karşı Los Angeles’da oynanan NBA’in 60. All Star maçında Batı Karması, Doğu’yu 148-143 yenerek geçen yılın rövanşını aldı. Şölenin ev sahibi Los Angeles Lakers’ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant, arka arkaya 13 defa seçildiği All Star maçında 37 sayı ve 14 ribaunt ile takımına galibiyeti kazandırdı. Kobe ayrıca, 4. defa “En Değerli Oyuncu (MVP)” ödülünü de alarak bu rekora ortak oldu.

Smaçları ile alkışlandı

NBA’in bir başka süper yıldızı LeBron James’in 29 sayı, 12 ribaunt ve 10 asist ile triple-double yapması sonucu değiştirmeye yetmedi. Batı’nın galibiyetinde ayrıca Kevin Durant’ın 34 sayı, Pau Gasol’un da 17 sayılık performansları önemli rol oynadı. Ancak bu maç yepyeni bir yıldızı ortaya çıkardı.

14 dakikada 8 sayı

All Star’da sansasyonel smacı ile dikkatleri üzerine çeken Blake Griffin, seyircilerin “Blake’i istiyoruz” sloganlarının ardından son çeyrekte yeniden oyuna girdi. 14 dakika oyunda kalan Griffin, 8 sayısını da smaç yaparak üretti. Griffin’in smaç yarışmasında otomobil üzerinden yaptığı Hollywood usulü smaç ise, Los Angeles’da Kobe Bryant’tan sonra şimdi de “Blake Griffin efsanesi doğdu” şeklinde yorumlandı.

Clippers’a büyük piyango

Bu arada Blake Griffin’in yıldızlaşması, takımı Los Angeles Clippers’ın da yüzünü güldürdü. Clippers kulübünün, geride kalan maçlarda ortalama 40 bin dolar ve sezon sonuna kadar toplam 1.2 milyon dolarlık daha fazla bilet satmayı planladığı ifade ediliyor.

1 numaradan seçildi hiç maça çıkamadı

BLAKE Griffin, NBA 2009 Draft’ında Clippers tarafından ilk sıradan seçildi. Ancak ligin başlamasına bir gün kala sakatlanarak o sezon hiç oynayamadı. Bir sonraki sezon çaylak sezonu oldu ama o fırtına gibi esiyordu. Indiana’ya 51 sayı bırakarak kariyer rekorunu kırdı. Henüz çaylak sezonunda All-Star’a seçilip oynayarak kariyerine bir başka başarı daha ekledi.

Ünlüler reklam için salona koştu

ALL Star’ın bilet sorumlusu Charlie Rosenzweig, “1 aydır bütün ünlüler bilet için beni arıyor. 1 milyar kişinin ekran başında olduğunu düşününce, bu reklam fırsatını yakalamak için hiç de haksız değiller” dedi.

Nicholson arka sırada kaldı

ALL Star’ı izleyen ünlüler arasında Dustin Hoffman, Jay-Z, Beyonce, Venus Williams gibi yıldızlar vardı. 2. yarıda gelen ünlü aktör Jack Nicholson ise Staples Center’ın ön sıralarında yer alan her zamanki yerini kaptırarak arka sıralarda oturmak zorunda kaldı.

Pierce yuhalandı

NBA’deki Los Angeles Lakers-Boston Celtics rekabeti All Star’a da yansıdı. Los Angeles’daki şölende geçen yılki finallerde Celtics’in en etkili oyuncusu olan Paul Pierce anons edildiğinde yuhalandı. Ayrıca Doğu Karması’nın da başında salona çıkan Boston Celtics’in antrenörü Doc Rivers, maçın ilk oyuncu değişikliğinde kendi takımının 4 yıldızı Garnet, Pierce, Rondo ve Allen’ı oyuna sokunca Los Angeles seyircisinden tepki gördü.

Facebook ve twitter’dan 80 milyon kişi izledi

TOPLAM 215 ülkede, 43 ayrı dilde yayınlanan All Star gösterisini 461 yabancı medya mensubu içinde Türkiye’den sadece Hürriyet izledi. 80 milyon basketbolsever ise bu karşılaşmayı facebook ve twitter’dan takip etti. Biletler ortalama bin 558 dolara alıcı bulurken, bu rakam geçen yıl 100 bin kişilik Dallas Cowboys Stadı’ndaki maçın 234 dolarlık ortalama fiyatından 6 kat yüksek oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!