Alkışlarım Fatih'e (2)

Güncelleme Tarihi:

Alkışlarım Fatihe (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

G.Saray futbol takımı gerçekten büyük bir kişiliğe kavuştu. Oyun içinde fevkalade disiplinli oynuyor. En mühimi yardımlaşmaları en üst düzeyde. G.Saray'ın içinden yetişmiş, yıllarca kaptanlığını yapmış Fatih'in G.Saray'a neler getirdiği, neler verdiği apaçık ortada. Ben kendisini candan kutluyorum ve alkışlıyorum.

G.Saray'da B.Hakan ve İlie ve büyük ümitlerle alınan Popescu yok. Ama sahanın her hattında fevkalade görev yapan 11 tane sarı kırmızılı futbolcu var. Bir takımda bu kolay oluşmaz. Eğer oluştuysa da, kolay kolay o takım bundan vazgeçmez.

G.Saray'ın defansında Filipescu, Vedat, Fatih ve sol tarafta Osman oynuyor. Ben Fatih'i ilk kez izliyorum. Ona çok dikkat ettim. Fiziği çok iyi.

Hava toplarında mükemmel. Zamanlaması da öyle. En mühimi uzun boyuna rağmen çabuk ve süratli. Ve de çok genç. G.Saray, böyle devam ederse fevkalade bir defans oyuncusu kazanacak. Zaten şu anda kazanmış bile. G.Saray orta sahasında Suat fevkalade oynadı. İleri, geri koşmasında en ufak bir eksiklik yok. Kendisini maçlara çok iyi hazırlamış. Fatih de onu haklı olarak oynatıyor. Buradan şu anlam çıkmalı.

Bir futbolcu eğer sahada görevini yapıyorsa, antrenörünün ona söylediğini yerine getiriyorsa ve takımının galibiyeti için yürekten oynuyorsa, onu teknik direktör neden oynatmasın? Suat benim bu söylediklerimi asla kulak arkası etmemeli. F.Bahçe defansında Högh iyi başladı. Ama sonra çok kötü oynadı. G.Saray'ın Suat'ın ve Ümit'in ayağından kaçırdığı iki mutlak gol var ki, affedilir cinsten değil.

Eğer G.Saray farklı galip durumda olmasa, o zaman bu iki futbolcunun herhalde yürekleri yanardı. Devam Fatih, çok iyi bir G.Saray oluşturdun. Yolun fevkalade.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!