Alkışlar Hagi'ye

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Hagiye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Haberin Devamı

60 bin futbolseverin tıklım tıklım doldurduğu Ulusal Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Hagi'nin formasını giydiği Romanya Milli Takımı ile Dünya Karması 2-2 berabere kaldı. Yıldız futbolcu, 90 dakika sonunda gözyaşlarıyla uğurlandı

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli futbolcuları arasında yer alan G.Saraylı Gheorghe Hagi, dün Bükreş'te yapılan görkemli bir jübileyle Romanya Milli Takımı'na veda etti.

Bükreş'teki Ulusal Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Hagi'nin formasını giydiği Romanya Milli Takımı ile Dünya Karması karşı karşıya geldi. G.Saray'dan Okan, Taffarel, Arif, Faruk, Bülent Korkmaz, Suat, İnter'den Hakan Şükür’'ün yanı sıra Brezilyalı Dunga ve Dida'nın yer aldığı Dünya Karması ile Romanya Milli Takımı'nın mücadelesi 2-2 sona erdi.

20. dakikada Hagi'nin mükemmel pasında Moldovan, Romanya'yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla kapandı.

48. dakikada Okan, skoru 1-1'e getirdi. 54. dakikada Pjanoviç, Dünya Karması'nı 2-1 öne geçirdi. 62. dakikada Rotariu skoru ilan etti: 2-2.

Çok şey öğrendik

G.Saraylı futbolcular, sezon sonunda kendilerine de veda edecek olan takım arkadaşları Hagi'nin jübilesinde oldukça buruktu. Kaptan Bülent, ‘‘5 yıllık kamplardaki oda arkadaşımdan ayrılacağım için üzgünüm. Ondan çok şey öğrendik’’ dedi. Okan ‘‘Hırsı, arzuyu bize o öğretti’’ diye konuşurken, Arif, ‘‘Bazen bizi sevdi, bazen kızdı. Attığım bir çok golde onun asisti var. Onu unutmak zor’’ ifadesini kullandı.

Terim yalnız bırakmadı

Hagi'nin jübilesinde, Dünya Karması'nın teknik direktörlüğünü Fatih Terim, Radomir Antiç ve Hugo Sanches yaparken, Romanya Milli Takımı'nın kulübesinde Mircea Lucescu, Emerich Jenei ve Gabi Balint görev aldı.

Romanya-Dünya Karması: 2-2

STAT: Ulusal

HAKEMLER: Lon Craciunescu, Nikolas Grigorescu, Vasile Avram (Romanya)

ROMANYA MİLLİ TAKIMI: Bodan - Petrescu, Popescu, Filipescu, Ovidiu-Dorinel (Dk.60 Rotariu), Costel, Tibor, Christian- Hagi, Moldovan

DÜNYA KARMASI: Taffarel (Dk.46 Dida)-Chendo, Bülent Korkmaz, Karhan, Dunga (Dk.20 Tugay)-Okan (Dk.73 Detari), Burtragueno, Prosinecki (Dk.50 Arif), Rossi (Dk.80 Faruk), Di Paulo (Dk.28 Suat), Hakan Şükür (Dk.53 Pjanovich)

GOLLER: Dk.20 Moldovan, Dk.62 Rotariu (Romanya), Dk.48 Okan, Dk.54 Pjanovich (Dünya Karması)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!