Çaydanlık modelleri - En iyi, ucuz kaliteli çaydanlık fiyatları ve tavsiyeleri

Güncelleme Tarihi:

Çaydanlık modelleri - En iyi, ucuz kaliteli çaydanlık fiyatları ve tavsiyeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2020 02:44

Çay, Türk kültürü ile özdeşleşen ve geleneksel hale gelmiş bir alışkanlıktır. Dolayısıyla çaydanlık, bir evin olmaza olmazı haline gelmiştir. Peki, çaydanlık hangi amaçla kullanılır ve ne işe yarar? En sık tercih edilen çaydanlık modelleri nelerdir ve çaydanlık seçerken nelere dikkat edilmelidir? İşte, çaydanlıkla alakalı merak edilen tüm soruların cevapları.

Haberin Devamı

Çaydanlık piyasaya ilk sürüldüğünde tek parça halindedir. Ancak zaman içerisinde insanların ihtiyacına uygun olarak şekillenmiş ve iki parça haline dönüşmüştür.

 Çaydanlık Nedir?

 Çaydanlık, çay demlemek için kullanılan bir ev aletidir. Genellikle metalden üretilir ve iki parçadan meydana gelir. Çaydanlığın üst kısmında bulunan demlik, çayı muhafaza etmek amacıyla kullanılır. Bu aletin alt parçasıysa, demlik kısmına nazaran daha büyük boyutlardadır. Alt materyal yalnızca kaynar suyu muhafaza etmek için kullanılır.

 Çaydanlık Ne İşe Yarar?

 Çaydanlık; demlenen çayın muhafaza edilmesini, sıcak tutulmasını ve bardaklara en uygun şekilde doldurulmasını sağlar. El ve bardak arasındaki koordinasyonun sağlanabilmesi için çaydanlığın her iki parçasına da dar ağızlı birer ibrik konulmuştur. Bu şekilde, çay hem eli yakmadan hem de bardağı taşırmadan ilgili alana doldurulabilmektedir.

Haberin Devamı

 Çaydanlık Nasıl Kullanılır?

 Çaydanlık, demlik kısmına konulan çay ve alt kısımda bekletilen kaynar su olmak üzere iki aşamada kullanılır. Doğru şekilde yıkanan ve bakımı yapılan çaydanlıklar, uzun süreli bir kullanım ömrüne sahiptir. Buna göre çaydanlıklar yıkanırken yalnızca sıcak su kullanılması tavsiye edilmektedir. Sabun ve benzeri deterjanlar ile ürünün bulaşık makinesine atılması çaydanlığın kullanım süresini azaltmaktadır.

 Çaydanlık Ne Amaçla Kullanılır?

 Çaydanlık, harmanlanmış kuru çayın demlenmesi ve ardından da servis edilmesi amacıyla kullanılır. Buna göre hem çayın hem de çaydanlığın kalitesinin demlenen içeceğin lezzetine katkı sağladığı kabul edilmektedir.

 Çaydanlık Modelleri ve Çeşitleri Nelerdir?

 Çaydanlık, model bakımından sayısız seçeneğe sahip olan bir üründür. Buna göre; metal, granit ve porselen çaydanlıklarla karşılaşmak mümkündür. Fiyatların yakın değerlerde olduğu bu ürünlerde müşteriye boyut ve renk seçenekleri de sunulmaktadır.

 Çaydanlık Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Çaydanlık alırken dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlar; ürünün boyutu, şekli ve sap kısmıdır. Buna göre, çaydanlık kaç kişi için kullanılacaksa o boyutta tercih edilmelidir. Çaydanlığın küresel biçimde olması kullanım açısından daha avantajlıdır. Çünkü dairesel ürünlerde el bileği kullanılırken daha az efor sarf edilir. Bunlara ek olarak çaydanlığın sağları kesinlikle metal olmamalıdır. Aksi takdirde metal sıcaklığı ilettiği için kullanım sırasında elin yanması gibi bir durumla karşılaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!