Alışveriş için en güzel gün

Geride bıraktığımız hafta boyunca, Alışveriş İçin En Güzel Gün Bugün kampanyası hakkında çok yazıldı çizildi. İstanbul Ticaret Odası ile Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediğini, 30 kadar dernek ve 14 bin kadar firmanın katıldığını, bu sayede alışverişe hareket geldiğini okuduk.

İndirimin sadece tekstilde olduğunu düşünmeyin, pek çok dernek katılıyor. Ramili gıda toptancıları da, İstanbul El Halıcıları Derneği de, turizmciler de, özel okullar da (indirim yüzde 25 civarında), beyaz eşyacılar ve mobilyacılar da...

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Ekrem Akyiğit (kendisi aynı zamanda Collezione’nin patronu olur), satışların kampanyanın başladığı cuma gününden salıya kadar yüzde 20 arttığını söyledi. Onlara göre bu artışın yüzde 5’i iyi giden havalardan, yüzde 5’i Öğretmenler Günü’nden, kalanı da kampanyadan kaynaklanıyor.

Dedim ya çok yazıldı diye, bana yazacak ne kaldı diye düşünürken, indirim oranları hakkında verilen bilgilerin çok genel olduğunu fark ettim: "Yüzde 70’e varan". İyi bir alışverişçi bilir ki, indirimi gerçekten yüzde 70’e varmış mal bulmak zordur. Bir iki parça yüzde 70 indirimli olunca, indirimin adı "Yüzde 70’e varan" olur. Üstelik kim ne kadar indirim yapıyor, bilen yok. Bir mağazanın kampanyaya dahil olup olmadığını vitrindeki çıkartmadan anlıyorsunuz. Ama indirim oranı nedir bilmiyorsunuz.

Ben de dernekleri aradım ve katılan markaların indirim oranlarını öğrendim. Tabii burada hepsini vermek mümkün değil. En yaygın ve ünlü olanları seçerek veriyorum. Tam listeyi birkaç gün içinde kampanyanın internet sitesinde bulabilirsiniz. www.gunbugun.com. İşte indirim oranları:

Tiffany (yüzde 50’ye varan), Desa (yüzde 50’ye varan + ikinci ürüne yüzde 10), İnci (yüzde 40’a varan), Steve Madden (yüzde 40’a varan), Polo Garage (yüzde 50’ye varan), Journey ( tüm ürünlerde yüzde 30), Uptown (alışverişinizin yüzde 80’i kadar hediye), Kemal Tanca (yüzde 50’ye varan), Joker/Maxitoys (3 al dördüncüsü bedava), Beta (belirli ürünlerde yüzde 50’ye varan), Penti (yüzde 50), Atasay (ikinci ürüne yüzde 50), Kip (yüzde 20, 30, 40), Çilek Mobilya (yüzde 50’ye varan + 6 taksit), Mithat Selection (2. ürüne yüzde 50), Derimod (yüzde 50’ye varan), Land Rover ( yüzde 50), Damat Tween ADV (yüzde 40), Saat&Saat (yüzde 50’ye varan), Puma (yüzde 50’ye varan), İGS (yüzde 50’ye varan), Lineadecor (peşin yüzde 40), Tekin Acar (belirli ürünlerde yüzde 50), Çift Geyik Karaca (yüzde 30), Esse (yüzde 50’ye varan), Park Bravo (yüzde 50), Zen Diamond (tek taş hariç yüzde 30, 40, 50), Flo (belirli ürünlerde yüzde 50’ye varan), Tergan (yüzde 50’ye varan), D&G (yüzde 50’ye varan), Just Cavalli (yüzde 50’ye varan), Gianfranco Ferre (yüzde 50’ye varan), Guess (yüzde 50’ye varan), Brandroom (yüzde 50’ye varan), Laura Ashley (yüzde 50’ye varan).

Bir ay sürecek olan kampanyanın amacı, çarşı pazardan kaçan müşteriyi eski rutinine geri döndürmek. Ekrem Akyiğit, bu indirim oranları uzun süre devam ettirmenin mümkün olmadığını söylüyor. Yani hakikaten alışveriş için gün bugün. Bayram ve yılbaşı alışverişinizi erkene alarak, zaten yapacağınız harcamaların miktarını düşürebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları