Alışveriş cenneti PARİS

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş cenneti PARİS
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 00:29

Dünyanın en çok turist çeken başkenti Paris, tam bir alışveriş cenneti. Dünyaca ünlü moda tasarımcılarına ilham veren bu şehir, ziyaretçilerine hem lüksü hem de ucuzu bir arada sunuyor!

Haberin Devamı

Paris sadece Fransa'nın değil, modanın da başkenti. Dünyaca ünlü birçok modacı bu şehirden ilham alıyor, milyonlarca turistin ziyaret ettiği caddelerinde mağaza açıyor ve hatta buraya yerleşip yaşamını moda dünyasının tam kalbinde geçiriyor. Yves St. Laurent, Christian Dior ve Jean-Paul Gaultier, bu 'efsanler diyarı'nda mağazası bulunan modacılardan sadece birkaçı.

Adım başında bir mağaza bulunan Paris'te yapılabilecek en zevkli şeylerden biri de kuşkusuz alışveriş. Bu öylesine bir zevk ki, sadece alışveriş yapmak için binlerce kilometre yol kat edip şehre gelenler bile var.

Üstelik Paris'te alışveriş yapmayı seven herkesin zevkine uykun seçenekler mevcut: Birçok ünlü markanın bir arada bulunduğu büyük alışveriş merkezleri, lüks ve şık mağazalar, renkli sokak pazarları, özgün butikler, ikinci el dükkanları, gurme shop'lar...

Haberin Devamı

Giyimden dekorasyona, parfümeriden kozmetiğe, kırtasiyeden bijuteriye aradığınız her şeyi şehre yayılmış satış noktalarından temin etmeniz mümkün. Ayrıca Paris'te aradığınız klasik mekanlar değil de sıra dışı yerlerse eliniz boş dönmeyeceğiniz de garanti.

Alışverişi şehri keşfederek yapmak istiyorsanız, kendinizi bu büyülü dünyaya istediğiniz kadar kaptırabilirsiniz. Ama vaktiniz darsa ve zaman kaybetmeden aradığınızı bulmayı amaçlıyorsanız, vereceğimiz ipuçlarını bir kenara not etmeden yola koyulmayın!

En ünlü alışveriş merkezleri

Galeries Lafayette

Paris'in tam ortasında; Haussmann Bulvarı'nda bulunan ve 1893 yılında inşa edilen görkemli bir binada hizmet veren Galeries Lafayette, şehrin en ünlü alışveriş merkezi. Devasa cam kubbesiyle ünlü Galeries Lafayette, perşembe günleri 09.30-21.00, diğer günler (pazar hariç) 09.30-19.00 saatleri arasında açık.

Printemps

Ünlü mağazalar zinciri Printemps'in Paris'teki dev alışveriş merkezi de Haussmann Bulvarı'nda bulunuyor. Burayı da Galeries Lafayette gibi pazartesiden cumartesiye (pazar hariç) 09.30-19.00, perşembe günleri de 09.30-22.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Le Bon Marche

Nehrin sol yakasında yer alan, projesini Gustave Eiffel'in hazırladığı Le Bon Marche, Paris'in ilk ve en şık alışveriş merkezidir. Kapılarını 1848'de açan alışveriş merkezi, genellikle pek kalabalık olmaz.

Colette

Haberin Devamı

Şehrin en konsept mağazası olarak nitelenen Colette, mutlaka görülmesi gereken alışveriş noktalarından biri. Fabourgh St. Honore Caddesi'nde bulunan mağazada birbirinden ilginç tasarımlar bulmak mümkün. Seçkin tasarımların kabul edildiği mağazadan alışveriş yapmak istiyorsanız, kesenin ağzını biraz açacaksınız...

Sephora Â

Dünyanın en büyük kozmetik market zincirine sahip Sephora'nın 1500 metrekarelik Paris şubesi Champs Elysees'de bulunuyor. Makyaj ürünlerinden saç bakımına, vücut bakımından parfüm ve losyonlara kadar yok yok bu süper mağazada!

Galerie Sentou

Pont-Louis-Philippe sokağındaki mağazada mobilyadan aydınlatma elemanlarına, fantastik kumaşlardan vazolara kadar ev dekorasyonuyla ilgili pek çok enteresan tasarım bulabilirsiniz.

UNUTMAYIN

Haberin Devamı

Merkezden uzaklaştıkça fiyatlar düşüyor

Paris'te çok uygun fiyatlı alışveriş yapma imkanına sahipsiniz. Şehir merkezinden uzaklaştıkça, daha ucuz fiyatlarla ürünler satan dükkanlar bulmanız mümkün. Özellikle banliyölerdeki mağazalarda fiyatlar, merkeze göre daha düşük.


Bunlara dikkat!

Paris'teki çoğu alışveriş merkezinde büyük indirimler, Noel'den hemen sonra, bahar koleksiyonları satışa çıkmadan önce yapılır. Ayrıca ağustos ayı boyunca küçük dükkanların çoğunun kapalı olabileceğini unutmayın.

Çikolata tutkunlarına

Paris; parfümü, şarabı, mücevheri, antikaları ve özellikle de çikolatasıyla ziyaretçileri cezbeder. Fransa'nın en iyi çikolatacıları arasında gösterilen Michel Chaudun'un dükkanı La Maison du Chocolat da (Çikolata Evi) Paris'te konumlanır. Rue de l'Universite'deki dükkanın çok sayıda ünlü müşterisi de var.

Fesleğenli çikolata!

Haberin Devamı

Çikolata tasarımı yapan bir başka yer de Richart adlı lüks ve sofistike butik. Burada yaban çilekli, fesleğenli veya körili çikolatalar bile yapılıyor. Çikolatayla birlikte, onu saklamak için ihtiyacınız olan bilgileri içeren bir kitapçık da veriliyor.

DondurulmuÅŸ hayvan almak ister misiniz?

Paris'in ara sokaklarda birbirinden ilginç mağazalar var. Bunlardan biri de, içi doldurulmuş ya da kurutulmuş hayvanların satıldığı "Deyrolle". Mağazada maymundan file, böcekten kelebeğe her türlü hayvanı bulmak mümkün. Ve bir not: Mumyalanmış hayvanların hepsi, eceliyle ölmüş olanlar!

Ünlü fırın

Kentte ekmek almak için bile özel adresler var. La Poilane de bunlardan biri. Paris'in dünyaca ünlü bu fırınında kruvasanlar, çikolatalar, elmalı tartlar ve daha bir sürü leziz yiyecek de var.

Haberin Devamı


Kitap kurtları nereye gidecek

La Hune kitapçısı, neredeyse St. Germain semtinin tarihiyle bütünleşecek kadar eski. Özellikle sanat düşkünleri için bulunmaz bir hazine.

Moda ve günlük yaşama dair kitap arayanlar için en iyi adres, nehrin sol yakasındaki Gallignani.

Mona Lisait, ikinci el sanat kitaplarının satıldığı popüler kitapçılar arasında.

Mimari meraklılarının kitapçısı ise Jardin Du Luxemburg'a bir blok mesafedeki Libraire du Moniteur.

Diğer bilinen kitapçılar arasında 2. Arrondissement'da bulunan Brentano's ve 5. Arrondissement'da bulunan Shakespeare & Co. Paris'in çeşitli muhitlerinde şubesi olan en büyük müzik ve kitap mağazalarından FNAC ise en yeni nesil kitapçı.


Moda ve günlük yaşama dair kitap arayanlar için en iyi adres, nehrin sol yakasındaki Gallignani.

Mona Lisait, ikinci el sanat kitaplarının satıldığı popüler kitapçılar arasında.

Mimari meraklılarının kitapçısı ise Jardin Du Luxemburg'a bir blok mesafedeki Libraire du Moniteur.

Diğer bilinen kitapçılar arasında 2. Arrondissement'da bulunan Brentano's ve 5. Arrondissement'da bulunan Shakespeare & Co. Paris'in çeşitli muhitlerinde şubesi olan en büyük müzik ve kitap mağazalarından FNAC ise en yeni nesil kitapçı.

 

 


 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!