Alınteri

Güncelleme Tarihi:

Alınteri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1997 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

İlk 10 dakikada Beşiktaş, çabuk ve akıllı oynayınca, rakip kalede üç net pozisyon yakaladı. Tek hat üzerine yayılan Galatasaray savunmasının arkasına atılan her top, Beşiktaş'a fırsat rahatlığı ve bolluğu getiriyordu. Gol sonrası benzeri bir yanlışa Beşiktaş yakalandı. Ve defans derinliğinin kaybolduğu, oyunun kısa bir bölümünde aynı sıkıntıları Beşiktaş yaşıyordu.

Beşiktaş için korkulu dakikaların başladığı, savunma hatalarının çoğaldığı bu dönemde ise devreye Rahim giriyor ve kontrolü ele alıyordu. Beşiktaş, Galatasaray'a topla oynama fırsatı vermediği sahanın her bölgesinde egemenliğini hissettiriyordu. Amokachi güçlü fiziğiyle kovaladığı her pastan bir pozisyon yaratıyor, Oktay'a boş alanları kullanma rahatlığı doğuyordu. Beşiktaş kolay bir rakip yakalamıştı ve böyle bir gecede fırsatları daha farklı kullanma becerisini göstermeliydi.

Skoru artırmalı ve maçı zora sokmak gibi riske girmemeliydi. Özellikle Oktay direklere vurdurduğu iki topu daha dikkatli kullanmalı ve skora daha erken garanti getirmeliydi.

Rahim ve Şifo, Beşiktaş'ın en akıllı iki adamıydı. Yankov en savaşçısı ve çalışkanıydı...

Beşiktaş dün gecenin tartışmasız hakimiydi. Ve sonuç topluca bir inancın ortak başarısıydı. Kimsenin bahaneler üretemeyeceği alınteri karşılığı yaratılan 3 altın puandı. Beşiktaş sevineceği bu gecede ancak bir şeye üzülebilirdi. O da kaçırdığı farklı sonuca.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!