Alın ve şakaklara kapalı yöntemle estetik mümkün

Yaş, genetik koşullar, hayat biçimi, beslenme ve stres, kişinin yüzüne yansıyor.

Haberin Devamı

Yüz aynen bir ayna gibi yaşamın tüm yorgunluklarının izlerini taşıyor. İşte o noktada devreye estetik işlemler giriyor.

Yaşla birlikte, bazen de genetik koşulların etkisiyle alında derin çizgilenmeler, düşüklükler, boyun bölgesinde sarkmalar olabiliyor. Derin çizgilerin, düşen kaş kenar yapısının düzeltilmesi için bu bölgelerin gerilmesi gerekiyor.
Alın ve şakak bölgesinde, kapalı ameliyat tekniğiyle germe yapabiliyoruz. Endoskopik şakak ya da alın germe işleminde, birkaç küçük delikten girerek kaş kenarlarını ve alnın üst bölümünü geriyoruz.
Bu delikler saç deri sınırının bir santimetre kadar arkasından açılıyor. Üç delik yeterli oluyor.
Buradaki sarkan dokunun gerilerek bir yere sabitlenmesi gerektiğinden, genelde kafadaki kemik yapıya eriyebilen vidalar takılıyor. Bu vidalar dokuyu yukarıda tutmaya yarayarak sarkmanın önüne geçiyor.
Öte yandan, son yıllarda botoks enjeksiyonlarının yaygınlaşmasıyla alın ve şakak ameliyatlarının sayısında azalma oldu-ğu söylenebilir. Çünkü botoksla, alın germe ve kaş düşüklüğünün giderilebiliyor.

BOYUN ÇİZGİLERİ TAMAMEN GEÇMİYOR

Kadınların yüz, alın ve kaş düşüklüğünün yanı sıra şikayetçi oldukları bir başka konu da boyun bölgesindeki yaşlanma... İlerleyen yaşla boyunda sarkma ve kırışıklıklar ortaya çıkıyor. İşte o noktada yapılacak germe işleminde, sadece deriyi değil, boyun kasları ve boyundaki yüzeysel mimik kaslarını da germek büyük önem taşıyor.
Bu kasın düşüklüğü, çenenin altında, ön tarafta ince bantların oluşmasına yol açıyor. Buradaki derinin gerilmesiyle genç görünümlü bir boyun yaratmak mümkün olabiliyor.
Ancak burada önemle vurgulamamız gereken bir nokta var: Boyuna olan bant şeklindeki oluşumlar ve dokudaki gevşeklik estetikle ortadan kaldırılabiliyor, enine olan çizgiler ise boyun hareketiyle oluştuklarından ameliyattan sonra da kalıyor ama çizginin görünümü hafifliyor.

AMELİYATA ALTERNATİF BOTOKS

Haberin Devamı

Boyun germede ameliyat tekniğinin dışında botoks uygulamalarını yapıyoruz. Bunu, boynun aşağı doğru sarkmasına yol açan bantlardan kaynaklanan sorunları azaltmak amacıyla uyguluyoruz. Uygun hastaya uygun işlem yapılması, dikine bantların azalmasını, boynun daha gergin olmasını sağlıyor.

ÖNCE SİGARA BIRAKILMALI

Haberin Devamı

Tüm germe ameliyatlarında, üzerinde önemle durulması gereken bir konu da sigara içilmemesi gerekti... Çünkü sigara içen kişilerde iyileşmeyen yaralar ve kötü yara izleri görülüyor. Sigara içmeyenlere yapılan estetik işlemler ise yaklaşık 10 yıllık bir gençleşme sağlıyor. Bu nedenle germe ameliyatlarından önce mutlaka sigaranın bırakılması gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları