Alım Gücü Düşük Vatandaşın Vazgeçilmezi Beyaz ET

Güncelleme Tarihi:

Alım Gücü Düşük Vatandaşın Vazgeçilmezi Beyaz ET
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 13:33

VAN'DA RAMAZAN AYI İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLAYA ÇALIŞAN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK VATANDAŞLAR ET FİYATLARININ YÜKSEK OLMASI NEDENİ İLE BEYAZ ETE YÖNELDİ.

Van’da Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlaya çalışan alım gücü düşük vatandaşlar, et fiyatlarının yüksek olması nedeni ile beyaz ete yöneldi.
Süper marketler başta olmak üzere bir çok satış noktasında bir kilo et fiyatının ortalama 20-30 TL’den başlaması dar gelirli vatandaşı zorluyor. Çareyi, ucuz et ürünlerinde arayan bir çok vatandaş, beyaz etin yanı sıra kelle, paça ve ciğer gibi sakatata yöneldi. Van’da et ürünleri tüketiminde büyük ölçüde düşüş gözlemlediklerini ifade eden Peynirciler Çarşısı’ndaki Zeydanlar Tavukçuluk işletmesinin sahibi İskender Zeydan, vatandaşın rahatlıkla kırmızı et alamadığını belirtti. Ucuz ete yönelen halkın daha çok kelle, paça, ciğer ve tavuk aldığını dile getiren Zeydan, bunların fiyatının daha cazip olduğunu kaydetti. Normal bir kilo etin 20-30 TL arasında değiştiğini anlatan Zeydan, "Bu fiyatlardaki eti alamayan bir çok vatandaşımız Ramazan ayı hazırlığını başta tavuk, kelle, ciğer ve diğer ürünlerden alıyor" dedi.
Bolu Tavukçuluk Kasabı’nın sahibi Osman Özdemir de etin bir çok yerde çok pahalı satıldığını ifade ederek, kendilerinin ucuz et satmaya çalıştıklarını kaydetti. Satışların akşam saatlerine doğru daha iyi olacağından bahseden Özdemir, alım gücü düşük olan vatandaşın beyaz etten şaşmadığını ve bütçelerinin buna daha uygun olduğunu vurguladı. Bu yoğunluğun sadece Ramazan ayı için geçerli olmadığını anlatan Özdemir, halkın sürekli bütçesine uygun olan mekanları seçtiğini, buranın da o mekanlardan biri olduğunu anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!