Aliağa’da Öğrenciler Meslekler Hakkında Bilgi Aldı

Güncelleme Tarihi:

Aliağa’da Öğrenciler Meslekler Hakkında Bilgi Aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 15:02

ALİAĞA ATATÜRK ORTAOKULU YÖNETİCİLERİ, GELECEKTE MESLEK SEÇİMLERİNE YARDIMCI OLMAK AMACI İLE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ‘MESLEK TANITIM GÜNLERİ’ DÜZENLEDİ.

Aliağa Atatürk Ortaokulu yöneticileri, gelecekte meslek seçimlerine yardımcı olmak amacı ile 8. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Meslek Tanıtım Günleri’ düzenledi.
Aliağa Atatürk Ortaokulu rehberlik servisi tarafından düzenlenen program kapsamında, Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel ve Diş Hekimi Züleyha Saraç, 8. sınıf öğrencilerine yaptıkları meslekler hakkında bilgiler verdi. Aliağa Atatürk Ortaokulu seminer salonunda gerçekleştirilen meslek tanıtım gününde Altınel ve Saraç, öğrencilere mesleklerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı. Altınel ve Saraç, meslekler hakkında merak edilen soruları da yanıtladı. Öğrenciler, veteriner ve diş doktoru olabilmek için üniversitelerin hangi bölümlerinde okunmak gerektiği ve mezun olduktan sonra hangi kurumlarda istihdam edildikleri konusunda da bilgi aldı.
Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, mesleğinin zor ve güzel yanlarını paylaştığını ifade ederek, "Atatürk Ortaokulu’nun her yıl düzenlediği ‘Meslek Tanıtım Günleri’nin öğrencilere oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerin, gelecekte sevdikleri ve başarılı olabilecekleri meslekleri edinmeleri konusunda önemli bir program. Mesleğim hakkında gerekli bilgi ve tecrübelerimi öğrenciler ile paylaştım. Mesleğimin zor ve güzel yanlarını paylaştım. Öğrencilerin veterinerlik mesleği hakkındaki sorularını yanıtladım. Bu tür programlar sayesinde öğrencilerin sevecekleri bir mesleği tercih edeceklerini umuyorum” dedi.
Öğrencilerin hafta boyunca psikolog, bankacılık, gazetecilik, mimarlık, hakimlik, sosyal hizmet uzmanlığı, gemi kaptanlığı gibi farklı meslekler hakkında da bilgilendirileceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!