Aliağa’da Caz Günleri Ayşe Gencer’in Unutulmaz Konseri İle Başladı

Güncelleme Tarihi:

Aliağa’da Caz Günleri Ayşe Gencer’in Unutulmaz Konseri İle Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 18:49

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİ 'CAZ GÜNLERİ', TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ CAZ VOKALLERİNDEN AYŞE GENCER’İN KONSERİ İLE BAŞLADI.

Aliağa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ’Caz Günleri’, Türkiye’nin en önemli caz vokallerinden Ayşe Gencer’in konseri ile başladı.
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen ve Aliağalı caz severlerin büyük ilgi gösterdiği konser, dinleyenlere müzik dolu bir gece yaşattı. Jazz standartlarında kendine özgü yorumu ile hayranlarına unutulmaz bir konser veren caz vokalisti Ayşe Gencer’e trompetle İmer Demirer, piyanoyla Uras Kıvaner, basla Erdal Akyol ve davulla Deniz Günder eşlik etti. Yaklaşık iki saat kaldığı sahnede caz müziğin klasikleşmiş eserlerini seslendiren Gencer, repertuarında George Gershwin’in ’The man I love’ adlı parçasına da yer verdi. Sahne aldığı gecede klasik caz standartlarının en güzel örneklerini Aliağalı müzik tutkunlarıyla paylaşan Gencer, konser boyunca sergilediği performans ve sempatik tavırlarıyla dinleyenlerin dikkatini çekti.
Sahnede bir ara ayakta durmakta zorlanan Gencer, 3 ay önce ayak bileğinden rahatsızlık geçirdiğini belirterek, dinleyicilerinden izin istedi ve şarkılarının bir kısmını oturarak söyledi. Konseri caz müziğine gönül verenler ile birlikte dinleyen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, gecenin sonunda sahneye gelerek sanatçılara teşekkür etti. Ayşe Gencer ve İmer Demirer ikilisini Aliağa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Özkurt, sanatçı Ayşe Gencer’e gecenin anısına Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti. Konser sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşe Gencer, "Bizim için çok güzel bir konserdi. Konserden önce oldukça heyecanlıydık. Katılımın ne durumda olacağını bilemiyorduk. Ama Aliağa’da çok güzel, çok iyi bir dinleyici kitlesi ile karşılaştık. Ne mutlu ki Aliağa Belediyesi böyle bir festival düzenliyor. Önümüzdeki günlerde Aliağa birçok caz sanatçısını daha misafir edecek. Bundan 20 yıl önce caz müzik Türkiye’de iyi bir konumdaydı. Caz konusunda Türkiye’de çok iyi müzisyenler yetişmeye başladı. Çok iyi vokalistler yetişti. Caz müziğinin gelişmesinde, tanıtılmasında bu arkadaşlarımızın da büyük katkısı var. Umuyorum ki caz önümüzdeki yıllarda hak ettiği yere gelecek” diyerek, kendisini hayranlarıyla buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!