Aliağa CHP'de başkan değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Aliağa CHPde başkan değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 10:28

Aliağa CHP'de başkan değişmedi

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa ilçesinde tek liste ile gidilen CHP 12. Olağan İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Özcan Durmaz 165 oyla yeniden CHP Aliağa İlçe Başkanlığına seçildi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nın 12. Olağan Kongresi Aliağa Belediyesi Meclis ve Konferans Salonu'nda yapıldı. Tek liste olarak gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Özcan Durmaz, yeniden CHP İlçe Başkanlığı'na aday oldu. Kongrenin Divan Başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yaparken kongreye CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren'in yanısıra Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, geçen yıl teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in babası Recep Çevik de katıldı.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kongrenin açılış konuşmasında CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasını eleştirdi. Balbay, "Yandaş medya Battal İlgezdi'nin görevden alınma sebebi olarak şunları söylüyor; ‘Seçimden önce bitti dediği işlerin seçimden sonra bitmemiş olduğu görüldü, kimi ihalelerde yakınlarının ve tanıdığı kişilerin de yer aldığı ve ticari faaliyetinin sürdüğü görüldü.' Bunlar nasıl suçlar? Battal İlgezdi bir an önce görevinin başına dönmelidir. Ataşehir Belediye Başkanımız, ‘hodri meydan, alnım ak' diyor. Bunu kabul etmeyeceğiz." diye konuştu. 4 yıl önce Sincan Cezaevi'nden çıkarken, ‘Son haksız şekilde hapiste yatan kişi cezaevinden çıkmadan mücadeleyi bırakmayacağım' dediğini hatırlatan Balbay, şunları söyledi:

"Türkiye özgür olmadan, benim özgürlüğüm yarımdır. 5 yıl boyunca, ‘Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi tutuklu yargılansın, yurt dışına kaçma ihtimali var' diyen hakim şuan yurt dışında kaçak. Ama biz bu topraklarda yaşayacağız ve bu toprakların özgürlüğü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz"

SERTEL ÖN SEÇİM İSTEDİ

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise geçen yerel seçimlerde CHP'nin Aliağa Belediyesi'ni kaybetmesi konusunda özeleştiride bulunarak "Aliağa'yı biz kaybettik, onlar kazanmadı. Masada bir başkası aday, asansörden çıkarken bir başkası, inerken başkası aday. 'Hamili kart yakınımdır', diyerek bir siyasetçi makam talep edemez. İzmir'in çocukları siyaset yapsın, siyaset yapma hakkı tanınsın, adaylar ön seçimle belirlensin. Hak, hukuk, adalet diyen bir partinin bunu kendi içerisinde tesis etmesi gerekir. Bu, belediye başkanları için de böyle. Aliağa'nın belediye başkan adayını Aliağalılar seçsin. Kendi içimizde saygı ve barışı tesis edersek iktidara yürürüz."dedi.

Haberin Devamı

Tek liste ile yapılan seçimlerde, Özcan Durmaz'ın ilçe başkanı olarak yer aldığı yönetim kurulu listesi; İlhan Aktaş, Gülsen Cirit, Berna Ekmekçiler, Hüseyin Erden, Pelin Evranos, Engin Gündüz, Bahar İlban, Namık Kaçar, Emel Bayındır Kanat, Zafer Maden, Osman Murat, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu ve Fikri Temur'dan oluştu. 247 delegenin 80'inin oy kullanmadığı, 1 oyun geçersiz, 1 oyun da boş sayıldığı seçimde mevcut Başkan Özcan Durmaz 165 oyla yeniden CHP Aliağa İlçe Başkanlığına seçildi.

Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), (DHA)

 

BAKMADAN GEÇME!