Ali Ece: 'Stadın çimlerinde şimşekler çaktı!'

Güncelleme Tarihi:

Ali Ece: Stadın çimlerinde şimşekler çaktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 21:40

Hürriyet yazarı Ali Ece, Beşiktaş-Benfica maçını değerlendirdi...

Haberin Devamı

İLK 45 DAKİKA:

'SÖZDE' KONTRA HIZLI TOPLAR
Sessiz tezahürat anlamlı ötesi güzeldi. Hemen ardından ise sanki stadın çimlerinde şimşekler çaktı! Yanımda maçı izleyen Barcelona'ya 3 gol atmış Ahmet Dursun ve Nouma o maçtan bile daha heyecanlı daha mutlu şekilde maçı izlemeye başladılar. Ancak Beşiktaş'ın güncel 11'i maça adeta üzerinde ölü toprağı varmış gibi başladı. İlk 5 dakikada Aboubakar'a atılan "sözde" kontra hızlı toplar dışında bir de kendi yarıalanlarında maçın son dakikasında 2-0 öndeymişçesine düşük ötesi tempolu paslar yaptılar.

Benfica da çok rahat kapanma açılma fırsatı buldu, Beşiktaş yarı sahasına maalesef kamp kurdu. O kadarki bazen Beşiktaşlı oyuncular topu atacak kimse bulamadılar! Bu sabırlı oyunla tembel oyunu karıştıran uyuşuk paslardan birinde Benfica en iyi yaptığı şeyi yaptı: Topu kapar kapmaz hızlı çıktı, maalesef golü attı.

Haberin Devamı

Hem yenilen golde hem de daha sonrasında topları kaptıranın Atiba olması, ilk 20 dakikada Beşiktaş'ın sahadaki yerleşim hatasının turnusol kağıdı niteliğindeydi. Herkes topu ayağına istedi, verkaç denenmedi; atacak kimse bulamayınca Aboubakar'a top şişirilip sürekli top kaybedildi. Hücumda çoğalmayıp öne doğru ve koşuyoluna paslar yapılmadığı için pozisyon üretimi kısır kaldı.

BEŞİKTAŞ MAÇA BAŞLAMAKTA ÇOK GEÇ KALDI
20'den sonra Oğuzhan ve Tolgay biraz olsun oyuna ağırlıklarını koymaya başlayınca Beşiktaş ilk ciddi gol tehlikesini 22. dakikada gerçekleştirebildi. Ancak Beşiktaş maça gerçek anlamda başlamakta çok geç kaldı.

2 dakika sonra Semedo'nun golü neden daha bu yaştaki bir sağ bekin bonservisi için 20 milyon Euro ödemeye hazır en az 10 takımın olduğunu kanıtlayan cinstendi.

2-0'DAN SONRA GÖKHAN VE BECK'İN YERLERİ DEĞİŞTİ
2-0'dan sonra Adriano sol beke Gökhan Gönül sağ öne, Beck de sağ beke geçti. Fakat asıl sorun merkezde olduğu için Benfica'nın oyun ve skor üstünlüğü devam etti. 2 dakikada sadece 2 faul yapabilen Beşiktaş 30'da bu kez duran toptan 3. golü yedi. Üstelik de bu golde Benfica tam 3 kez üst üste pozisyona girdi. Başta Atiba olmak üzere birçok oyuncunun Beşiktaş formasıyla oynadığı en kötü 30 dakikaydı.

Haberin Devamı

DAHA KÖTÜSÜ İMKANSIZDI!
İlk yarının son 15 dakikasında Beşiktaş ilk 30 dakikaya göre daha az kötü oynadı. Ancak zaten ilk 30 dakikadakinden daha kötü oynamak imkansızdı! İkinci yarıda maçın akışını değiştirbilmek için devre bitmeden mutlaka bir gol gerekiyordu ancak Aboubakar'ın karamboldaki beyhude çabası dışında ikinci bir "pozisyonumsu" bile yoktu!

Bir de üstüne 44'te gole yaklaşan taraf soldan basit bir orta yapıp ceza alanında nedense 3 savunmacı arasında bomboş kalan Benfica forvetinin kafasıyla rakipten geldi! Taraftar sürekli olarak destekle hayat öpücüğü vermeye çalışıyor. İkinci yarı ise pamuk ipliğine bağlı: Beşiktaş'ın oyuncularının sadece skora çevirmesi için değil bu taraftarın desteğinin biraz olsun karşılığını vermesi için ilk 45'in tam tersi bir ikinci yarı oynaması gerekiyor. 

Haberin Devamı

İKİNCİ 45 DAKİKA:

TARAFTARIN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
İkinci yarıda bu kadar harika oynayabilecek güçte bir takım ilk 30 dakikada nasıl bu kadar berbat oynayabilir? Şenol hoca maç içinde birçok oyuncunun yerini ve oyuncuların kendilerini değiştirdi. Ancak asıl belirleyici hamle devre arasında taraftardan geldi. İlk 30 dakikadaki berbat oyuna rağmen oyuncuları ısrarla inatla tribünlere çağıran taraftarlar adeta Beşiktaş'a hayat öpücüğü verdi.

İkinci yarıda ilk yarıdakinin tam tersi bir Beşiktaş vardı. Gökhan İnler ilk yarıdaki Beşiktaş'ın en büyük eksiği olan dönen topları mıknatıs gibi kendinde topladı. İlk yarıda hücum temposu 10 üzerinden 1 olan Beşiktaşlı oyuncuların 2. yarıdaki hücum tempoları adeta 10 üzerinden 11'di!

Haberin Devamı

Cenk muhteşem bir vuruşla umut kaynağı olan golü attı. Sonrasında Beşiktaş her geçen dakika daha da iyi oynamaya başladı. Karşı pres, hücum sürekliliği ve hücumda sürekli alan değiştirerek oynayan mobil forvetler. Beşiktaş'ın ideal oyunu tam da buydu.

DİNAMO'YU ÇİMLERE GÖMMELİLER
Maçı kazanmaya yetmedi ama en azından oyuncular 2. yarıda hem taraftara olan borçlarınının yarısını ödediler hem de Devler Ligi'nde devam etmek adına iddialarını sürdürdüler. Borcun tamamını ödemek istiyorlarsa Kiev'e gidip Allah'ın belası soğuğu ve ikinci yarıdaki muhteşem oyunu tekrarlayarak Gülyabani gibi sürekli Beşiktaş'ın karşısına dikilen Dinamo'yu çimlere gömmeliler. Ve bir daha asla hiçbir maçın ilk 30 dakikasında bu kadar kötü başlamamalılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!