Ali Ece Feyenoord-Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Ali Ece Feyenoord-Fenerbahçe maçını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 21:55

Hürriyet yazarı Ali Ece, Feyenoord-Fenerbahçe maçını değerlendirdi...

Haberin Devamı

İLK 45 DAKİKA

"7. dakikada Feyenoord kendi solundan oyun kurmaya çalışırken Fenerbahçe son 1 ayda en iyi yaptığı şeyi yaptı: Kaptı ve direkt gole gitme planıyla hızlı çıktı. Alper hızla telaşı karıştırmasa, Fenerbahçe kendisini çoktan üst tura çıkarabilecek golü atmıştı bile.

Yine de Alper merkez orta sahaya yani Eskişehir'deki parlak performansıyla kendisini 7.25 milyon euro'luk bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer ettiren mevkiye döndüğünden beri Advocaat toparlanmasının taktiksel köşe taşlarından birisine dönüştü.

Advocaat ve son derece başarılı tecrübelere sahip yardımcılarının Alper gibi birçok oyuncu üzerinde form geliştirici etkisi oldu. Bunlardan birisi de sezon başında kendi standardının altında kaldığı için eleştirilen Volkan Demirel, 15'te 2 kritik kurtarışla gol atmak kadar değerli bir katkı sağladı.

Haberin Devamı

Lakin sonrasında Sow yine öyle bir röveşata harikasıyla gol attı ki değil Volkan; Volkan, Rüştü, Schumacher aynı anda kalede olsalar yine de kurtaramazlardı!

Gol sonrasında Fenerbahçe akıllı ve soğukkanlı pozisyon oyununa devam etti. 2. yarıda da bu oyunu sürdürdüğü ölçüde bu skorla elinde olan tur 1 saat sonra resmen cebinde olur.

İKİNCİ 45 DAKİKA

İkinci 45'in başında Fenerbahçe turun anahtarı olan soğukkanlı ve akıllı oyununu sürdürdü. İleri 3'lüye Alper ya da Jozef'in katılımıyla yapılan 45-60 arası şok presler Feyenoord'un hücum sürekliliği kurmasını engelledi. 56'da kaleci Jones, 57'de de sağ bek Karsdorp'un kendi ceza alanları içinden gelişigüzel uzaklaştırmak zorunda kaldığı toplar bu presin eseriydi. Bu periyotta Feyenoord sadece defansif orta sahası El Ahmadi'nin uzaktan attığı şutlarla Fenerbahçe kalesini yoklayabildi. 


Ancak 60'tan itibaren Fenerbahçe bu preslerden vazgeçti. Skorun rahatlığı ya da yoğun fikstürün sonucu olan pusudaki yorgunluk... Nedeni her ne ise Fenerbahçe ilk 60'taki hamle üstünlüğüne dayalı oyununu sürdüremedi. Yine de Kjaer kalitesi liderliğinde tüm gücüyle hücum eden Feyenoord'a imkan tanımadı. Oyuncu değişiklikleri sonrası oyun tekrar dengelendi. Eldeki tur cebe girdi. 

Haberin Devamı

36'lık Kuyt'ın mücadelesi, A takıma yeni çıkmış 17 yaşındaki genç gibi koşması yine takdire şayandı. Keşke Türkiye'deki bir sürü kendisini dev aynasında görüp 25'inde pili biten vasatlar da Kuyt'tan biraz feyz alsalar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!