Ali Ece: 'Bob Marley’nin davulcusu gibi...'

Güncelleme Tarihi:

Ali Ece: Bob Marley’nin davulcusu gibi...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 19:48

Hürriyet yazarı Ali Ece, Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Ali Ece'nin maç öncesi düşünceleri:

Atiba’nın ilk 11’de olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Atiba idmanda sakatlandı, taktik antrenmanlara tam anlamıyla katılamadı. Lakin geçen haftaki Alanya maçında son 1 yılda en az 30. kez gördüğümüz gibi Atiba, Beşiktaş’a maç kazandıran taktik kapısının anahtarı. James Brown ya da Bob Marley’nin davulcusu gibi: Atiba arkada ritmi belirliyor, ilk pasları açıyor ve önündekilerin gole taşıdığı seri pasları başlatıyor. Top yani hücum ritmi kaybedilince yeniden kapıp yeniden başlatıyor. 

Atiba alternatifsiz mi diyorsun?

Atiba, savunmadan hücuma, hücumdan savunmaya geçişin köprüsü. Bu yüzden her maçta oynayıp oynamaması önemli. Ancak sezonun kalanında oynamasına engel olacak derecede nüksedebilecek bir sakatlığı varsa ligde kalan 15 maç yerine sadece 1’ini kaçırması daha mantıklı olur.

Haberin Devamı

Konyaspor ilk 11’ini nasıl değerlendirirsiniz?

Konya geçen hafta Rize’yi yenerken Miloseviç-Douglas sol kanadı maçı kazandıran bir numaralı faktör olmuştu. Beşiktaş bu maçta başına dert almak istemiyorsa rakibin soluna çok dikkat etmeli. Aykut Kocaman’ın takımı zaten gerektiğinde çok iyi kapanan ve ayağa hızlı çıkabiliyor. Bu sezon sol kanatları hücuma zaman zaman ekstra boyut kattı. Sol bek Douglas, Konya’nın Süper Lig’de en çok asist yapan oyuncusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!