Ali Ece Beşiktaş-Dinamo Kiev maçının hakemini yazdı

Güncelleme Tarihi:

Ali Ece Beşiktaş-Dinamo Kiev maçının hakemini yazdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 17:14

Hürriyet yazarı Ali Ece, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderini belirleyecek olan Dinamo Kiev maçına atanan İskoç hakem Craig Thomson'un A'dan Z'ye tüm özelliklerini yazdı. Thomson maç yönetirken babasını bile tanımaz ve tam anlamıyla bir külyutmaz. Mourinho'yu bile faka bastırmıştı...

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Ukrayna’da Dinamo Kiev’le oynayacağı kader maçını İskoç hakem Craig Thomson yönetecek.

44 yaşındaki Thomson, 30 yaşında hakemliğe başladı. 31 yaşından beri FIFA kokartı var. Dünyada yönetilmesi en zor maçlar kategorisinde sürekli ilk 10’da olan Celtic – Rangers derbilerinde birçok kez başarılı yönetimler sergileyerek takdir topladı. UEFA’nın elit hakemlerinden birisi olmayı başardı.

FELLAINI’Yİ DEĞİL, BABASINI BİLE TANIMAZ!
Thomson maç yönetirken babasını bile tanımaz. Sert oyununa rağmen her şekilde hakemleri aldatmayı başaran efsane Fransız orta saha Patrick Vieira ve Belçika’nın “hırçın takoz”u Fellaini’yi gözünü bile kırpmadan direkt kırmızı kartla oyundan atmasıyla ünlendi. Rangers’ın kupa finali oynadığı bir maçta 2 oyuncusuna kırmızı kart gösterebilecek kadar cesur. Hatta Rangers lehine verdiği bir penaltı kararını yardımcısının uyarısıyla iptal edecek kadar gözüpek. 2011’de şampiyonu belirleyen Celtic – Rangers derbisinde bitime 7 dakika kala penaltı çalabilecek kadar cesur yürek.

Haberin Devamı

Ali Ece Beşiktaş-Dinamo Kiev maçının hakemini yazdı

İTALYA-SIRBİSTAN MAÇINI 7. DAKİKADA TATİL ETMİŞTİ
Thomson, İskoçya’nın Paisley bölgesinden olduğu için Kiev’deki soğuk havaya fazlasıyla alışık. Doktor Who dizisinin prodüktörü Steven Moffat, doğup büyüdüğü mahalleden abisi. Thomson iflah olmaz bir Doktor Who hayranı.

Thomson, tıpkı Doktor Who karakteri gibi çetin ceviz ve kafasının dikine gidebilen bir adam. Kafası kızdı mı sahada hakem kurallar kitabı dışında hiçbir şeyi tanımaz. Seyircilerin yaptığı taşkınlık nedeniyle İtalya–Sırbistan maçını 7. dakikada tatil etmişliği var.

KÜLYUTMAZ THOMSON, MOURINHO’YU FAKA BASTIRMIŞTI!
Tam anlamıyla külyutmaz bir hakem. Mourinho yönetimindeki Real Madrid’de Sergio Ramos ve Xabi Alonso’nun bilerek sarı kart görüp kart cezalarını “temizlemek” için yaptıkları “numara”yı UEFA’ya bildirip ekstra ceza almalarını talep etmiş bir isim. Hakemliğin yanı sıra mimarlık sektöründe avukatlık yapıyor.

Haberin Devamı

Euro 2012’de düdük çaldı. 2014 Dünya Kupası’nda da maç yönetecek hakemlerden birisi olmasına adeta kesin gözüyle bakılıyordu. Ta ki aşırı endüstriyel futbolun dinamiklerine toslayana kadar!

Ali Ece Beşiktaş-Dinamo Kiev maçının hakemini yazdı

KATARZEDE İSKOÇ
2012-13 sezonunda Dortmund’un 90+’larda attığı 2 golle yarı finale çıktığı Malaga eşleşmesinde hakemlik yapan Thomson, Malaga’nın sahibi Abdullah Bin Nasser Al Thani tarafından global ana akım medya kuruluşlarında yerden yere vurulmuştu. Thomson’ın “ırkçılık” yaptığını iddia eden Al Thani, UEFA’ya uzun süre itiraz etmişti.

Dönemin UEFA başkanı Infantino ise her zamanki gibi idare-i maslahat yaparak Thomson’ı 2014 Dünya Kupası’nda Avrupa kontenjanından görev yapacak hakemler listesinden çıkartmıştı. Malaga ise bir süre sonra finansal fair-play kurallarına uymadığı için UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilmişti. Thomson ise 2014’te yaşadığı hayal kırıklığını bir kenara bırakarak başarılı hakemlik kariyerine devam etti.

Haberin Devamı

YERE YATARAK MÜDAHALELERDE DİKKAT!
Beşiktaş’ta Kiev deplasmanında forma giyecek oyuncuların kötü iklim şartlarında özellikle yerden yatarak müdahalelerde çok dikkatli olmaları gerekiyor. Thomson rakibi sakatlama riski olan her türlü müdahaleye hiç düşünmeden direkt kırmızı kart çıkartabilen bir isim.

Madalyonun diğer yüzüne bakarsak da İskoç hakem Thomson, Benfica ve Napoli gibi daha yüksek bütçeli takımların aşırı endüstriyel futbol dinamiklerine göre üst tura “kayırılması” için uzaktan kumandalı maç yönetecek bir karakterde değil. Yani en azından daha önce hiç böyle hakemlik yapmadı. Dilerim Kiev’deki kader maçında da huy değiştirmez!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!