Aleyna Tilki'nin konserine bomba atan 2 kişi aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Aleyna Tilkinin konserine bomba atan 2 kişi aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 15:27

Aleyna Tilki'nin konserine bomba atan 2 kişi aranıyor

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da şarkıcı Aleyna Tilki'nin dün geceki konserine el yapımı boru tipi bombayla saldırı düzenleyen 13- 14 yaşındaki 2 kişiyi polis her yerde arıyor. Salona atılan el yapımı patlayıcının tahrip gücünün yüksek olmadığı belirtilirken, yaralanan 6 kişiden 5'i tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sırtına şarapnel parçası isabet eden 1 kişinin tedavisi sürüyor.
İçkili gazinolarda konser vermesi yasaklanan 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki dün gece alınan özel izinle Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti, 75 Metre Yol üzerinde bulan bir salonda sahneye çıktı. Aleyna Tilki salondaki platformda şarkı söylediği sırada, içeri el yapımı patlayıcı atıldı.
Patlamayla paniğin çıktığı salonda yaralanan 6 kişi kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan 5 yaralı taburcu edilirken, sırtına şarapnel parçası isabet eden bir kişinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.
Bombalı saldırının ardından Aleyna Tilki konsere son vererek kaldığı otele geçti, bu sabah da kentten ayrıldı.
SALDIRIYI YAPANLAR ARANIYOR
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saldırının hemen ardından bölgede operasyon başlattı. Polis, salonun dışındaki güvenlik kamerası çalışmadığı, içerdeki kameranın da o sırada başka tarafı gösterdiği için görgü tanıklarının verdiği eşkal ve saldırganların kaçış güzergahındaki mobese kameralarına ait görüntülerini incelemeye aldı. Görgü tanıkları, saldırıyı 13-14 yaşlarındaki 2 kişinin gerçekleştirdiğini anlattı.
Polisin, patlamada ihmalin olup olmadığı ve saldırganların yakalanması amacıyla başlattığı soruşturma devam ediyor.
ÜST ARAMASI YAPILMIŞ
Saldırganların hedef aldığı salonun alkol ruhsatı bulunmadığı, Aleyna Tilki'nin konseri için de özel izin alındığı, konser öncesi özel güvenlik görevlileri ve bir polis ekibinin salon girişinde görev yaptığı izleyicilerin üst aramasının geçirilerek salona alındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!