"Alex'in gidişi hepimizi üzdü"

Güncelleme Tarihi:

Alexin gidişi hepimizi üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 12:10

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı, kurul başkanı Yüksel Günay yönetiminde, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya Başkan Aziz Yıldırım sonradan katılırken, yöneticiler, eski yöneticiler ve 524 kurul üyesi katıldı.

Haberin Devamı

Ulu Önder Atatürk, şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden üyelerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte söylenmesiyle başlayan toplantıda daha sonra Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay bir konuşma yaptı. Alex olayına değinen Günay şunları söyledi:

YÜKSEL GÜNAY: "ALEX OLAYI PROFESYONELCE DEĞERLENDİRİLMELİ"

"Alex olayını profesyonel olarak değerlendirmeliyiz. Bu mesele basında yazıldığı çizildiği gibi etrafı karıştıracak bir olay değildir. Kulübün iç bünyesindeki bir olaydır. Tarzını tartışabilirsiniz, şık mıydı değil miydi? Bu konuşulur ama bugün yeri midir değil midir? Karar sizin. Ben kendisini uğurladım. Hediyesini verdik, eşine de hediye verdim. Mutlu mu ayrıldı derseniz mutlu ayrılmadı. Ben yolcu ederken mutlu muydum derseniz? Ben de mutlu değildim. Bu insan tabiatında var. Yoksa olay karşılıklı bir anlaşmanın feshedilmesidir. Bu yol seçildi, bu yolda oldu. Hocada mı hata sporcuda mı hata? Bunu da tartışmak yersiz. Mesele yönetime intikal etmiş, yönetimin yapacağı bir şey yok. İki taraf da hazırdı. Biri bırakmaya hazır biri de ona çalışmayacağım demeye hazır. Biz olaylara duygusal bakıyoruz. Üzücü bir olaydı. Üzmekle kalsın. Kendisine orada da teşekkür ettim. Sonradan bize haber yollamış o da yolcu ettiğimizden dolayı çok mutlu olmuş. Yüksek divan kurulunda söyleyeceğim şey bu kadar. Sizlerden de ricam buradaki konuşmalarda bu çerçeve içerisinde kalınmasıdır. Öğrendik ki Süleyman Abi rahatsızmış, kendisine buradan geçmiş olsun diyorum. Eski Muhasip Üyemiz Ahmet Muhip Gülses de vefat etmiştir, şimdi öğendik, rahmet diliyoruz"

Haberin Devamı

KUPALAR DİVAN'A GELDİ

Toplantıda daha sonra Voleybol Şube Menajeri Çiğdem Can Rasna, Bayan Basketbol İdari Menajeri Didem Akın ve Bayan Basketbol Takımının Başantrenörü Roberto Iniguez De Heredia ile Takım Kaptanı Birsel Vardarlı; Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımının kazandığı Süper Kupa ile Bayan Basketbol Takımının kazandığı 20. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Divan Başkanı Yüksel Günay'a alkışlar arasında verdi.

Haberin Devamı

Kurul üyeliğinde 25 ve 40 yılını doldurmuş üyelere rozet ve şiltlerinin verilmesinin ardından Genel Sekreter Talat Yılmaz, Yönetim Kurulu raporunu okudu. Sözlerine son günlerde verilen şehitleri anarak başlayan Talat Yılmaz şunları söyledi:

TALAT YILMAZ: "BAŞARILAR FENERBAHÇE DÜŞMANLARINA CEVAPTIR"

"Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı ve Saygıdeğer Üyeleri, Sayın Başkan,Yönetim Kurulu'ndaki değerli arkadaşlarım ve Sayın Üyelerimiz; Sizleri en içten sevgi ve saygılarımla selamlarım. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bir üyesi olarak başarılara, kupalara zaferlere çok alışığız. Ancak bunları genelde konuşmamızın son bölümüne saklarız. Bugün ise konuşmama, sezonu kupayla açan takımlarımızı, sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ederek başlamak istiyorum. Galatasaray'ı set vermeksizin mağlup ederek Süper Kupa zaferini camiamıza yaşatan Erkek Voleybol Takımımızı ve yine Galatasaray'ı farklı bir skorla yenme başarısı göstererek, tarihimizdeki 8. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzemize taşıyan Bayan Basketbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum.Yolları açık olsun, sezon çok uzun. Bu camia, bu güzel aile, onlardan daha nice zaferler nice kupalar bekliyor. Kötülere verilecek en iyi cevap başarıdır. Umarım bu başarılar, bize kıskançlıktan öte ; husumet, düşmanlık duyanlara iyi bir cevap olur. Aynı şekilde, daha önce ülkemize Dünya Şampiyonluğu unvanını yaşatan Bayan Voleybolcularımız, bu kez Katar'dan üçüncülük ile döndü. Dünya ve Avrupa Şampiyonu Takımımızın tarihine bu başarı da yine büyük harflerle yazılacaktır. Kızlarımıza, Sarı Melekler'e teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

TALAT YILMAZ: "TÜRK SPORUNA KATKIDA BULUNUYORUZ"

Özellikle de son 14 yıllık vizyonumuzda temel hedeflerden biriydi, 'Spor Kulübü' kimliği kazanmak, taşımak ve ülkemize bu kimlikle hizmet etmek. Bunun içindir ki sabahın erken saatlerinde kürek yarışlarını izlememiz, masa tenisine yatırımlar yapmamız, altyapıdaki çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için çalışmalar yapmamız...Bu emeğin karşılığını, uluslararası arenadaki temsil renklerinin sarı lacivert olmasıyla aldık, almaya da devam edeceğiz. Biz bu heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bununla birlikte, bu uğurda destek beklediğimizi de ifade etmeliyiz. Zira Fenerbahçe Spor Kulübü, 9 branşta binlerce sporcu ve sporcu adayına hizmet ederek kamu görevini layıkıyla yerine getirmektedir.Şükrü Saracoğlu'nda, Fenerbahçe Ülker Arena'da, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis'te, Samandıra Can Bartu'da, Topuk Yaylası'nda ve Ankara İncek'te Türk Sporu adına katkıda bulunuyoruz.

Haberin Devamı

TALAT YILMAZ: "VERGİDE KOLAYLIKLAR BEKLİYORUZ"

Halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, kuşkusuz, devletimizin anayasal görevlerindendir. Bizlerden; yani spor kulüplerinden bu bağlamda alınan vergiler konusunda bir kez daha düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir başka noktaya da değinmek isteriz. Az önce de belirttiğimiz gibi, ülkemizi yurt dışında en fazla temsil eden renkler kuşkusuz, Sarı Lacivert. Bu konuda devletimizin vergi konusunda kolaylıklar bekliyoruz. Tüm bu olağanüstü hizmetlere karşın; bu hizmetlerin altyapısını kuran hazine arazileri sebebiyle çok yüksek bedelli ecr-i misil tahakkuk edildiği açıktır. Her yıl zamlanmak kaydıyla, Spor Genel Müdürlüğü, kendi öz kaynaklarımızla yapılan stadımızdan, yıllık 850. 000 $ kira almakta; maç gelirlerinden %7, reklam ve sponsorluk gelirlerinden ise % 10 pay istemektedir. Devlet hem kira hem vergi alıyor ve stadı devletten tek kuruş almadan yapıyoruz. Bu kadar yüksek paylar alınmasına anlam veremiyoruz. İnanılmaz paylar istiyorlar bununla ilgili hukuki mücadelemiz devam ediyor. Konunun ciddiyetle ele alınarak, kulüpler üzerinde büyük olumsuzluklara neden olan bu uygulamaların kaldırılması gerekmektedir. Kulüpler; SPK, Türk Ticaret Kanunu ve UEFA Finansal Fair-Play kuralları gereği, daha sıkı bir denetim altına girmektedir. Bu nedenle de bütçe dengeleri konusunda hassasiyeti artırmak gerekir. Bu bilinçle kurumsal kimliğimizi yenileme ve hızla hayata geçirilmesi konusunda çalışmalarımız profesyonel bir anlayışla düzenlenmektedir. Bu vesileyle bunu da siz değerli üyelerimizin bilgisine sunmak isteriz.

Haberin Devamı

TALAT YILMAZ. "RTÜK'Ü GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Az önce sizlere, spor ve sporcu odaklı zihniyetimize dair duyduğumuz bitmek bilmeyen heyecanımızdan bahsetmiştim. Maalesef, sporun doğasına uymayan ve rekabeti bu ruha aykırı noktalara taşımak isteyen bir takım dinamiklerle de karşı karşıyayız. Bu dinamikleri, salt kendimize doğrultulmuş tehlikeler olarak görmemekte; sporun ali menfaatlerini yok sayan bu zihniyetin, ülke vizyonuna dair büyük kayıplara neden olacağını öngörmekteyiz. Evet değerli üyelerimiz, maalesef, ratingleri çok çok düşük olmakla birlikte, spor basınına doğrudan temas edebilen, renkler arası rekabeti nefret tohumları ekme noktasına taşıyan bir takım, tırnak içinde söyleyeceğim 'spor basınından' bahsetmekteyiz. Biz, ismini dahi anmak istemediğimiz bu yayınlar hakkında, kanun doğrultusunda, neredeyse her hafta suç duyurusunda bulunuyoruz. Ve rakamsal olarak çok büyük anlamlar taşımasa da, inandığımız değerlerin haklılığı anlamına gelen önemli hukuksal geri dönüşler-kazanımlar elde etmekteyiz. Ancak burada asıl görev kuşkusuz Radyo Televizyon Üst Kurulu'na aittir. Onları, acilen göreve davet ediyoruz. Çünkü artık toplumda huzur kalmadı. Renkler arası düşmanlık yaratanlar var. Toplumsal huzurun tahsisi, tek taraflı spekülatif yayınların sonlanması ve hukukun üstünlüğü için RTÜK harekete geçmelidir. Bu bağlamda, çalışmalarımızın süreceğini de kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Bizler mücadele ediyoruz ama bu tek başına yapılacak bir mücadele değildir.

TALAT YILMAZ: "ALEX İÇİN DE FENERBAHÇE İÇİN DE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Sizleri şubelerimizle ilgili bilgilendirerek konuşmama devam etmek istiyorum. Futbol ile başlayalım. Ligin 8. Haftasında takımımız, bu akşam Bursa ile oynayacak. Milli takımlardan sakat gelen pek çok oyuncumuz var. Bu önemli maçta takımımızla sahaya çıkamayacaklar. Milli takımın her şeyden üstün olduğu bilinciyle, onlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bugün sahada armamızı taşıyacak oyuncularımıza, Sayın Aykut Kocaman'a ve ekibine yürekten başarı diliyoruz. Yeri gelmişken, takımımızdan kaptan olarak ayrılan Alex de Souza hakkında da birkaç bir şey söylemek istiyorum. Gerek yönetim olarak başkanımız ve yöneticilerimiz nezdinde gerekse sportif direktörümüz ve teknik sorumlumuz sayın Aykut Kocaman nezdinde, konu ile ilgili olumlu bir sonuca varılması, kulübümüze ve takımımıza herhangi bir zarar gelmemesi konusunda, süreç boyunca gereken her tür çaba sarf edilmiş, her tür girişim yapılmıştır. Ancak sonunda, Fenerbahçe'nin, yıllardır takımımıza hizmet etmiş, Fenerbahçeliler başta olmak üzere tüm sporseverlerin sevgi ve saygısını kazanmış futbolcumuz, kaptanımız Alex ile kendisinin talebi doğrultusunda yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Önce Fenerbahçemiz, sonra da Alex için her şeyin hayırlı olmasını istiyor; kendisine yeni takımında tüm kalbimizle başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun. Fenerbahçe her zaman büyük bir ailedir. Başkanı, taraftarı, futbolcusu, görevde kaldığı süre boyunca da görevi bıraktıktan sonra da her zaman Fenerbahçe tarihinde hak ettiği yeri alır, gereken saygı, sevgi ve değeri hayatı boyunca hisseder. Ancak bunun farkında olmayanlar, burada değinilmesi gereken bir başka konu olarak karşımızda durmaktadır. Kaptanımızın ayrılığı ile sonuçlanan süreç ve hemen sonrasında; basının, söz konusu Fenerbahçe olduğunda her zaman yaptığı gibi bu önemli konuda da hem yönetimimizi hem de taraftarlarımızı üzecek, yanlış yönlendirecek haberler yapması, bu konuda da bir 'taraf' gibi davranmasını izledik, okuduk. Basının, değerlerimizi, doğru yanlış her konuda kendilerine malzeme yapmaya çalışmasına da artık alıştık, taraftarlarımız da bunun bilincindedir, bunu da görüyoruz. Ancak biz Fenerbahçeliler ve siz değerli divan kurulu üyelerimiz, kongre üyelerimiz ve taraftarlarımız bilmelidir ki; Fenerbahçe her zorluktan, her dönemeçten birbirine kenetlenerek, daha da güçlenerek çıkar. Fenerbahçe'de kimseye haksızlık yapılmaz, bu Armaya hizmet etmiş her değer, mutlaka hak ettiği vefayı görür. Basın ve bunu inkar eden birtakım insanlar, ne kadar çaba gösterirse göstersin, bu asla değişmeyecek bir gerçektir. Bizler bunu bilerek, hiçbir karşılık gözetmeksizin bu kulübe hizmet ediyoruz. Başta başkanımız olmak üzere hepimiz bu kulübün, bugünü, yarını ve geleceği teminat altına almak için buradayız. Futbol takımımız, Sayın Aykut Kocaman'ın sorumluluğunda, sahaya her şeyini vermeye hazır olan futbolcularımızın varlığı ile Fenerbahçe'ye hizmet etmeye devam ediyorlar. Taraftarlarımızdan tek isteğimiz; takımımız sahada mücadele ederken onlara güvenmeleri ve tribünden tüm futbolcularımıza güç, destek vermeleridir. Bu takım Fenerbahçe'ye yakışan bir takımdır, Fenerbahçeliler bu takımın her değerine gereken desteği vermelidir.

AMATÖR BRANŞLAR VE ALTYAPILARDAKİ BAŞARILAR

Altyapı ile devam edelim; A-2'ler grubunda şu an 3. ; Next Generation Turnuvası'nda ise 4. Sırada...U18-U17-U15 takımlarımız şu an üçüncü, U16 -6. Sırada, U14'lerimiz ise 8. sırada yer almakta. Bu sıralama sizi kandırmasın. Biz onların hepsindeki inancı iyi biliyoruz. Zira bu hafta oynanan 3-0'dan 4-3'lük Trabzonspor U17 maçı bunun en açık göstergelerinden biri.. Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker, yenilenen profesyonel ve teknik ekibiyle bu yıl bizleri ayrıca umutlandırıyor. Pianigiani yönetimindeki kadromuz, Fenerbahçe Ülker Arena'da Boston Celtics'i mağlup ederek, Avrupa'da ses getiren bir galibiyete imza atmıştır. Eurolegue'e güzel bir başlangıç yapan takımımız, dün de Sato'dan yoksun çıktığı maçta, Slovenya'da Union Olimpia'yı yenerek, grubunda 2'de 2 yaptı. Bayan basketbol takımımıza da bir kez daha Cumhurbaşkanlığı zaferi için tebriklerimizi ileterek, Canik Belediyesi karşısında galibiyet diliyoruz. Erkek voleybol takımımızın Süper Kupası'nı biraz önce sizlerin huzuruna getirmiştik. Bugün, ligde 14:00'te Ankara deplasmanında Milli Piyango ile karşılaşacak. Onlara zaferlerle dolu, güzel bir sezon diliyoruz. Sarı Melekler'e de yeni sezonda hem CEV Kupası'nda hem de Türkiye Ligi'nde başarı temennilerimizi gönderiyoruz. 27.Uluslararası Ahmet Cömert Turnuvası'nda 3, İstanbul Kulüplerarası Büyükler Boks Şampiyonası Erkeklerde 8, Bayanlarda ise 1 altın madalya kazanan boksçularımızla da gurur duyuyoruz. Ülkemiz adına ilklerin altına imzasını atan atletlerimiz, Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nda 5 branşta birincilik, bir de ikincilik almıştır. Aynı şekilde, genç ve yıldız takımlarımız da katıldıkları turnuvalarda başarılı sonuçlar almıştır. Yüzme Yaz Şampiyonası'nda ise; -13-14 yaş bayan ve erkek bayrak yarışında ikincilik ; 15-16 yaş bayanlarda birincilik, erkeklerde ikincilik, açık yaş bayanlarda birincilik elde edildi. -17-18 yaş erkeklerde birincilik alarak 8 türkiye rekoru kırılırken; Genç Bayanlar-yıldız erkekler Türkiye Yaz Şampiyonu oldu. -22 Temmuz'da milli takım seçme yarışlarında, 7-18 yaş bayanlarda 200m sırt yarışında ve 200m karışık genç bayanlarda iki bayan sporcumuz da Türkiye rekoru kırmıştır. Ekimdeyse, Burcu Dolunay ve Yıldızlar/Gençlerde Türkiye rekortmeni Sıla Bilgi transfer edilmiştir. Kürekteyse; Sapanca Gençler Türkiye Şampiyonası'nda, Genç ve Yıldız Bayanlarda şampiyon olurken; genç ve yıldız erkek takımlarımız ise Türkiye ikincisi olduk. Bulgaristan'ın evsahipliğindeki Balkan Gençler Şampiyonası'nda milli kürekçilerimiz ikinci, İtalya'da yapılan Avrupa Kürek Şampiyonası'nda ise ülkemizi temsil eden sporcularımız, 4 tek dümencisiz B Final'de beşincilik elde ettik. Masa tenisinde; Gençler İl Birinciliği maçlarında genç bayanlar ikinci, ferdi maçlarda Gülpembe Özkaya şampiyon, Pınar Ergül ise ikinci olmuştur. Çin'de yapılan Volkswagen Dünya Kupası'nda bayan a takımı sporcularımızdan Victoria Pavloviç çeyrek final oynamış, Elizabet Samara ise ikincisi olmuştur. İstanbul Türkiye Süper Ligi 1.etap maçlarında, takımlarımız 4 maçı da kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmıştır. Yelkendeyse, Dragos'ta yapılan İstanbul şampiyonasında 3 birincilik ve 1 ikincilik, Kartal Belediyesi Başkanlık Kupası'nda 2 birincilik ve 3 ikincilik, 1Temmuz Kabotaj Bayramı Kupası'nda 4 birincilik, 2 ikincilik almayı başardık. Bizleri gururlandıran tüm bu sporcularımıza ve onlara emeği geçen herkese tek tek teşekkür eder, başarılarının daim olmasını dileriz"

TALAT YILMAZ: "ALEX KONUSU ARTIK KAPANMIŞTIR"

Toplantı, Denetleme Kurulu'nun raporunun okunmasının ardından, kurul üyelerinin duygu düşünce, görüş ve önerilerini aktaran konuşmalarıyla devam etti. Üyelerin konuşmalarının ardından tekrar kürsüye gelen Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Alex konusuna son kez değinerek, "Alex konusu artık kapanmıştır. 105 yıllık kulüp yoluna devam etmektedir" dedi. "Adam gibi adam" sözleriyle tanımladığı Beşiktaş'ın eski efsane başkanrı Süleyman Seba'nın rahatsızlığını haber aldıklarını belirten Yılmaz, "Kendisine sizler ve yönetim adına acil şifalar diliyoruz" dedi. Bir kaza geçiren Başkanvekilimiz Abdullah Kiğılı'ya da acil şifalar dileyen ve "Kendisini en kısa sürede aramızda görmek isityoruz" diyen Yılmaz, Kulübümüzün kurmakta olduğu finansal platform hakkında da kısa bilgiler de verdi. Tüm konuşmacılara teşekkür eden Yılmaz, "Biz yönetim olarak göreve geldiğimizden bu yana idari ve mali yönden yenniden yapılanma ihtiylacı hissettiğmiz için bu konularda deneyilmi bir arkadaşımız olan Ender Alkaya başkanlaığında bir komite kurduk. Deneyimli üyeleri bulunan bu komite arşivden müzeye tüm şirektlerimizi tepeden tırnağa yeniden ypılandırılıyor, Fenerbahçe'yi yeniden yapılandırmak için çalışıyoruz.Buna ihtiyacımız var. bu çalışma Türkiye'deki diğer spor kulüplerine de örnek olacak" dedi. Ardınan konuşmacıların spesifik igörüş ve sorularına yanıtlar veren Talat Yılmaz sözlerine "Türkiye'nin Fenerbahçe gibi bir kulübe ihtiyacı var. Biz bu ülkenin temel taşıyız ve hep öyle olacağız" diyerek noktaladı.

DENETLEME KURULU RAPORUNDA, KULÜBÜN TOPLAM 167c MİLYON 274 BİN 514 LİRA BORCU OLDUĞU BELİRTİLDİ

Raporda, 182 milyon 63 bin 512 lira olan toplam borçtan, toplam 14 milyon 788 bin 998 lira hazır değerler çıkarıldığında, kulübün ödeyeceği borç toplamının

167 milyon 274 bin 514 lira (93 milyon 726 bin 964 dolar) olduğu bildirildi. Bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve bağlı ortaklıklara olan borçların bu tutarlara dahil olmadığı bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün 2012 yılında ocak ayından 30 Eylül'e kadar 115 milyon 425 bin 549 lira gelir elde ettiği, bu dönemde 125 milyon 21 bin 666 lira

gider yaptığı, gider fazlasının ise 9 milyon 596 bin 117 lira olduğu kaydedildi.

Yöneticilere olan borçları kapsayan diğer çeşitli borçlar hesabındaki tutarın 21 milyon 601 bin 883 lira olup, bu tutarın borçlara dahil olmadığı kaydedildi.

Bu arada geceyi hastanede geçiren Süleyman Seba için geçmiş olsun dileği iletilirken, Sadri Şener'den bahsedillmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!