Alex: Televizyonu açıp izlemek yeterli

Güncelleme Tarihi:

Alex: Televizyonu açıp izlemek yeterli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 17:01

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, sıkça tartışılan hakem kararlarıyla ilgili, "Hakem kararları hakkında konuşmaya bile gerek kalmadı. Televizyonu açıp izlemek yeterli" dedi.

Haberin Devamı

Brezilyalı futbolcunun FBTV'de yayınlanan “Kaptan Köşkü” programında yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yer aldı.
Kaptanlık görevini yaparken takımdaki herkesin düşüncesine önem verdiğini belirten Alex, kaptan olsa da olmasa da takımı için elinden geleni yaptığını ifade ederek, “Kaptan olmam performansımı arttırdı diyemem. Geçen yıl Ümit Özat ve Tuncay Şanlı varken de yapmam gereken ne varsa yerine getirdim. Bu yıl da ikinci kaptanımız Semih'in her zaman fikirlerini alırım. Aramızda en tecrübelisi Roberto Carlos. Onu da dinler fikirlerini alırım. En gencimiz Gökhan. O da bir şey söylediğinde ciddiyetle dinlerim. Çünkü biz bir ekibiz. Birlik altında toplanmamız önemlidir. Ben her zaman en iyiye ulaşmaya çalışan biriyim. Orta yollar bularak herkesi dinleyerek ekibin bütün olmasını sağlıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kendisiyle ilgili yapılan değerlendirmeler konusunda da konuşan Brezilyalı oyuncu, işler iyi gittiği için insanların olumlu şeyler düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Ben ve Aurelio Brezilyalı olarak en eskileriz. Biz ilk geldiğimizde, bizim Türkiye'ye gelerek yanlış tercih yaptığımızı düşünüyorlardı. Ama Brezilya'da maçlar yayınlandıkça ve başarılar geldikçe bu fikirleri değişmeye başladı. Şampiyonlar Ligi bu bakımdan bizim hakkımızda söylenenleri değiştirmek yolunda olumlu oldu.”

“GÜZEL BİR GALİBİYET ALMAK İSTİYORUZ”

Alex, Turkcell Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Trabzonspor ile zor bir maç yapacaklarını ifade ederken, sahadan güzel bir galibiyetle ayrılmak istediklerini bildirdi.

Brezilyalı futbolcunun Trabzonspor maçıyla ilgili görüşleri şöyle:

“Önemli bir maç. Zor bir ekibe karşı oynayacağız. Onlar da maçı hiç bırakmayan bir takım. Geçtiğimiz maçta da yenik duruma düşmelerine karşın mücadeleden vazgeçmediler ve karşılaşmayı lehlerine çevirmeyi başardılar. Taraftarımız ve stadımızla birlikte ilk yarının son maçında güzel bir galibiyet almak istiyoruz.”

Turkcell Süper Lig'de yaptıkları son Gençlerbirliği maçına değinen Alex, yenik duruma düştükleri maçları lehlerine çevirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Fenerbahçe'de zaten mücadele ve savaş her zaman vardır. Her zaman kazanmak için elimizden geleni yaparız. Mücadele ettiğimizi de her zaman görürsünüz” dedi.

“PELE BİLE HER ZAMAN AYNI PERFORMANSI GÖSTERMEMİŞTİR”

Takım içim yapılan güzel yorumların, işler tersine gittiği zaman yeniden olumsuz değerlendirmelere döneceğini kaydeden Alex, “Çok fazla eleştirilere kafayı takmamak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için yapılan olumlu eleştiriler konusunda Brezilyalı oyuncu şöyle konuştu:

“İyi oynadığımız zaman güzel eleştiriler olacaktır. Kötü oynandığında da kötü eleştiriler olacaktır. Bazen rakip iyi gününde olabilir ya da siz iyi olmayabilirsiniz. Pele bile her zaman aynı performansı göstermemiştir. O yüzden kafaya takmamak gerekiyor. Çok fazla iyi eleştiri okuyup rehavete kapılabilir, çok fazla kötü eleştiri okuyup bu sefer de kendinizi yıpratabilirsiniz. O yüzden bu eleştirileri okuyup iyi taraflarını almak gerekir.”

“HAKEM KARARLARI İÇİN TELEVİZYONU İZLEMEK YETERLİ”

Fenerbahçeli futbolcu, sıkça tartışılan hakem kararlarıyla ilgili, “Hakem kararları hakkında konuşmaya bile gerek kalmadı. Televizyonu açıp izlemek yeterli” dedi.

Haberin Devamı

Brezilyalı oyuncu, bu konuda yorum yapması gerekenlerin yöneticileri olduğunu kaydetti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni izleyen bir oyuncu olarak, “Sen teknik direktör olsan takımı nasıl oynatırdın?” sorusuna Alex, “4-4-2 oynatırdım. Fenerbahçe'den kimseyi almadığımızı düşünürsek, benim kalecim Dida, Kafu sağ bek, Ferdinand ve Juan stoper, sol bek Sylvinho, orta sahada Pirlo, Deco orta ikili de Kaka, Messi ile Ronaldo ve Ronaldinho'yu oynatırdım” diye konuştu.

“CHRISTMAS'I İLK KEZ ÜLKEMDEN AYRI GEÇİRECEĞİM”

Alex, Kurban Bayramı ile ilgili olarak da, “Herkese sağlık diliyorum. Sağlığın önemli şey olduğunu düşünüyorum. Herkesin mutlu olmasını diliyorum” şeklinde mesaj verdi.

Haberin Devamı

Brezilya'daki bayramlarla ilgili olarak da Alex, “Bizim ülkemizde çok önemli iki bayramımız var. Christmas ve Paskalya Bayramı. Christmas'ta herkes birbirini mutlu etmeye çalışır. Arası bozuk olanlar en azından birkaç gün birbirlerine iyi davranırlar. Paskalya'da insanlar birbirlerine çikolata verirler. Bunlar da bizim için çok önemlidir. Burada olacağım Christmas'ı ilk kez ülkemden ayrı geçireceğim. İstanbul'da kutlayacağız. Aile üyelerimizin ve akrabalarımızın bir kısmıyla kutlayacağız. Burası da benim evim oldu” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!